Açığa alınan Diyarbakırlı hakim: Hemşehri baskısı yapıldı

Açığa alınan Diyarbakırlı hakim: Hemşehri baskısı yapıldı
Açığa alınan hakim Sidar Demiroğlu, Bakan Yardımcısı Akın Gürlek ile Başsavcı İsmail Uçar'ın hemşehri olduğuna vurgu yaptı.

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Uçar'ın Hakimler ve Savcılar Kurulu'na (HSK) gönderdiği şikayet mektubunda ismi geçen hakim Sidar Demiroğlu HSK tarafından 23 Kasım'da açığa alındı.
Bir yıldan uzun bir süre İstanbul Anadolu 4. Sulh Ceza Hakimi olarak görev yaptıktan sonra 1 Eylül'de İstanbul Anadolu 21. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı olan Demiroğlu, açığa alındıktan sonra Gazete Duvar'dan Can Bursalı'ya konuştu.
Demiroğlu, Mali Suçları Araştırma Araştırma Kurulu'nun (MASAK) kendisi hakkında hazırladığı raporun ve HTS kayıtlarının temiz çıktığına vurgu yaparak, açığa alınmasının arkasında 'hemşehrilik' bağı olduğunu ileri sürdü.

‘GÜRLEK İLE UÇAR HEMŞEHRİ’
Avukatı aracılığıyla Gazete Duvar'a konuşan Demiroğlu, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Uçar ile Adalet Bakan Yardımcısı Akın Gürlek'in hemşehri olduğunu, iki ismin de Nevşehirli olduğuna dikkati çekerek, "Akın Gürlek baskı yapmış" dedi.
Hakimlik yaptığı dönemde yürüttüğü kritik davalarla tanınan Adalet Bakan Yardımcısı Akın Gürlek, ağustos ayında HSK’dan sorumlu bakan yardımcılığı görevine atanmıştı. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.