4 il için "yoğun" kar yağışı uyarısı

4 il için "yoğun" kar yağışı uyarısı
Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki Van, Bitlis, Muş ve Hakkâri için yoğun kar yağışı uyarısında bulunuldu   Meteoroloji 14. Bölge Müdürlüğünden...

Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki Van, Bitlis, Muş ve Hakkâri için yoğun kar yağışı uyarısında bulunuldu

Meteoroloji 14. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, bölge genelinde havanın parçalı ve çok bulutlu, Muş, Bitlis, Hakkâri ve Van çevrelerinin aralıklı kar yağışlı geçeceği, yağışların sabah ilk saatlerde Van ve Hakkâri çevrelerinde yer yer yoğun kar yağışı şeklinde olacağı, öğle saatlerinden itibaren Muş, Bitlis ile Van'ın kuzeyi, akşam saatlerinden itibaren ise Van ile Hakkâri çevrelerinde yağışların etkisini yitireceği, buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus hadisesinin görüleceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin altında seyredeceği tahmin ediliyor.

Rüzgârın Bitlis ve Muş çevrelerinde kuzeyli ve batılı, Van ve Hakkâri çevrelerinde öğle saatlerine kadar güneyli ve doğulu, öğle saatlerinden itibaren kuzeyli ve batılı yönlerden orta kuvvette, zaman zaman kuvvetli eseceği tahmin ediliyor.

Çığ uyarısı: Bölgede yüksek kar örtüsü bulunan dik yamaçlarda çığ riski bulunduğundan yetkililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor.

Çığ tehlikesi uyarısı: Bölgede yüksek kar örtüsüne bağlı olarak özellikle yüksek kesimlerde bulunan eğimi dik yamaçlarda çığ riski bulunuyor.

Buzlanma ve don uyarısı: Mevsim normallerinin altında seyreden düşük sıcaklıklara bağlı olarak sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus hadisesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (buzlanma, don, ulaşımda aksamalar, görüş mesafesinde azalma vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.