Diyarbakır’da 10 bin aileyle dayanışma

Diyarbakır’da 10 bin aileyle dayanışma
Diyarbakır'da "Kardeş Aile Kampanyası" kapsamında 10 bin aileyle temas kuran HDP, 800 aile için “kardeş aile” buldu. Bu zorlu sürecin dayanışmayla atlatabileceğine...

Diyarbakır'da "Kardeş Aile Kampanyası" kapsamında 10 bin aileyle temas kuran HDP, 800 aile için “kardeş aile” buldu. Bu zorlu sürecin dayanışmayla atlatabileceğine dikkati çeken HDP İl Eşbaşkanı Hülya Alökmen Uyanık, kampanyaya destek çağrısında bulundu

DİYARBAKIR YENİGÜN - Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP), koronavirüs (Kovid-19) salgının getirdiği ekonomik zorlukların aşılması amacıyla 5 Nisan'da başlattığı "Kardeş Aile Kampanyası" çalışmaları sürüyor. Mezopotamya Ajans’ta yer alan habere göre kampanyanın devam ettiği kentlerden biri olan Diyarbakır'da şimdiye kadar 10 bin aile ile temas kuruldu, 4 bin aileye gıda yardımı yapıldı, 800 aile için de “kardeş aile” bulundu.  Kampanyaya ilişkin konuşan HDP Diyarbakır İl Eşbaşkanı Hülya Alökmen Uyanık, salgın sonrası mahalle ve ilçe meclisleri aracılığıyla desteğe ihtiyaç duyan aileleri tespit etmeye başladıklarını belirterek, halkla temaslarını sürdüreceklerini vurguladı. Türkiye genelinde salgından kaynaklı zor süreçlerin yaşandığına dikkati çeken Uyanık, hükümetin salgınla ilgili yaptığı çalışmaları eleştirdi.

‘İnsanlar bağımlı hale getiriliyor'

Pandemi sürecinde insanlarda yaşanan gelecek ve belirsizlik kaygısı üzerine bu kampanyayı başlattıklarına değinen Uyanık, halkın HDP’den beklentisinin yüksek olduğunu, başvurularda yoğunluk yaşandığını ve yoksulluk oranın bu dönemde daha da arttığına işaret etti. “Devletin yoksulları kendine mahkum etme amacını güttüğünü, bu durumun sosyal devlet anlayışıyla bağdaşmadığını” ileri süren Uyanık, “Sosyal devlet olgusu nedir? Siz verginizi verirsiniz, devlete olan sorumluluklarınızı yerine getirirsiniz, devlet de su, elektrik, eğitim ve sağlık alanlında çalışmalar yürütür. Ama önümüzdeki tablo bize gösteriyor ki, devlet, toplumu sürekli bir bağışa, devletten gelecek bir miktar gelire bağımlı kılmayı amaçlıyor. Bu da sosyal devlet olgusuyla bağdaşan bir durum değil. Verilen bir miktar para üzerinden,  halkın iktidara muhalefet etmemesine, iktidara sesini yükseltmemesine, her söylenilene evet demesi hedefleniyor. Türkiye ve bölge özelinde yaratılmak istenen kitle psikolojinin bu olduğunu kardeş aile kampanyası sürecinde gördük” değerlendirmesinde bulundu.

‘Süreç dayanışmayla atlatılır’

Kampanyayla birlikte vatandaşlarla sadece maddi değil, manevi yönden de ilişki kurduklarına dikkati çeken Uyanık, “Bizim aileleri yan yana getirip köprü görevi görme işlevimiz, sadece maddi anlamda açıklanmamalı. Biz bu kampanyayla manevi anlamda insanların yalnız olmadıklarını hissetmelerini hedefledik. Kampanya, bu zor günleri dayanışma ile atlatabileceğimizle ilgili bir mesajı içeriyor” dedi.  Kampanyanın süresine ilişkin de değinen Uyanık, “Biz 3 aylık bir planlama yaptık. Şu anda pandemi sürecinin nasıl sonuçlanacağını bilmiyoruz. Normalleşmeyle ilgili adımlar atılmasına rağmen salgınla ilgili halen tedirginliğin olduğu görülmekte. Bundan sonraki süreçte ne olursa olsun insanlarla temasız sürecek. Halkımızla yan yana durmaya devam edeceğiz. Çağrımızda şu; Türkiye’nin ekonomik anlamda sıkıntıya gireceği bir süreç önümüzde duruyor. Yani pandemi sürecinde normalleşmenin rehavete yol açmaması, bazı tedbirlerin halen alınması gerektiğini ifade etmek istiyoruz” şeklinde konuştu.  Uyanık, son olarak kampanyaya destek vermek isteyen herkesi HDP il ve ilçe örgütlerine başvuru yapmaya davet ederek, tüm zorlu süreçlerde olduğu gibi bu sürecin de ancak dayanışmayla atlatılabileceğini vurguladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.