“Çok düşünmeli ve çok üretmeliyiz”
DİYARBAKIR YENİGÜN - Diyarbakır Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, "Çocuklarda Yaşam Becerileri Geliştirme Atölyesi" kapsamında bir dizi etkinlik düzenledi. Burada konuşan Diyarbakır Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Halit Açar, “İnsanlığın mutluluğu ve dünyamızın güzelleşmesi; çocukların korunması ve iyi yetişmelerine bağlıdır. Barış içinde yaşamak, güzellikleri paylaşmak ancak eğitimle olur. Bu nedenle çok okumalı, çok düşünmeli ve çok üretmeliyiz” dedi
Diyarbakır Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, bakım ve koruma altında bulunan çocukların, oyun, etkinlik ve proje tabanlı yeni nesil eğitim- öğretim ve üretme kültürü deneyimlerini yaşatmak için "Çocuklarda Yaşam Becerileri Geliştirme Atölyesi" etkinlik kazanımları kapsamında program organize etti.
“Gönüllü kuruluşlarla işbirliği geliştirmekteyiz”
Ulusal strateji ve politikalar doğrultusunda Diyarbakır'a hizmet ettiklerini aktaran Diyarbakır Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Halit Açar, “Sosyal ve kültürel dokudaki aşınmalara karşı aile yapısının ve değerlerinin korunarak gelecek nesillere sağlıklı biçimde aktarılmasını sağlamak, aile bütünlüğünün korumak, aile refahının artırılmasına yönelik sosyal hizmet ve yardım faaliyetlerini yürütmek amacıyla gönüllü kuruluşlarla işbirliği geliştirmekteyiz” dedi.
“Barış içinde yaşamak eğitimle olur”
Çocukların, bedensel, zihinsel, ahlaki, sosyal ve duygusal gelişimleri ile kişisel güvenliklerini sağlamanın yanında, onların her bakımdan ihmal veya istismara karşı da bir tutum ve mücadelenin içinde olmaya gayret ettiklerini belirten Açar, "İnsanlığın mutluluğu ve dünyamızın güzelleşmesi; çocukların korunması ve iyi yetişmelerine bağlıdır. Barış içinde yaşamak, güzellikleri paylaşmak ancak eğitimle olur. Bu nedenle çok okumalı, çok düşünmeli ve çok üretmeliyiz” diye konuştu.
Çocuklara uygulamalı eğitim
Konuşmalarının ardından uzman eğitmen Faik Koç, kurum bakımındaki çocuklara, çocuk evlerindeki görevli öğretmenlere ve bakım elemanlarına yaşam becerilerini geliştiren etkinlikler hakkında eğitim vererek uygulamalar yaptırdı. Düzenlenen program kapsamında çocuklarda; eleştirel düşünme, yaratıcı düşünme, iletişim ve empati, araştırma, problem çözme, karar verme, bilgi teknolojilerini kullanma, girişimcilik, gözlem, mekanı algılama, zaman ve kronolojiyi algılama ve sosyal katılım becerisinin kazandırılması hedefleniyor. (İLKHA)
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.