81 ile Korona broşürü gönderildi

81 ile Korona broşürü gönderildi
Sağlık Bakanlığı, Koronavirüs Bilim Kurulu tarafından hazırlanan Koronavirüs broşürleri, tüm sağlık kuruluşları ve kamu kurumlarına gönderildi   DİYARBAKIR...

Sağlık Bakanlığı, Koronavirüs Bilim Kurulu tarafından hazırlanan Koronavirüs broşürleri, tüm sağlık kuruluşları ve kamu kurumlarına gönderildi

DİYARBAKIR YENİGÜN - Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu, Koronavirüs (Covid-19) hakkında bilgilendirmelerin yer aldığı bir broşür hazırladı. Bakanlıktan yapılan açıklamada, 81 ilin sağlık müdürlüğü, tüm sağlık kuruluşları ve kamu kurumlarına gönderilen broşürde, Koronavirüs solunum yolu enfeksiyonu yapan bir virüs olarak tanımlandı. Broşürde, Koronavirüsün hasta kişilerin öksürme veya hapşırmayla ortaya saçtığı damlacıkların ortamdaki diğer bireylerin ağız, burun ve gözlerine temasıyla, damlacıkların yapıştığı yüzeylere dokunduktan sonra ellerin ağız, burun veya göze götürülmesiyle bulaştığı belirtildi. Hastalığın en çok karşılaşılan belirtileri arasında ateş, öksürük ve solunum sıkıntısı olduğu, şiddetli vakalarda zatürre, ağır solunum, böbrek yetmezliği ve ölüm gelişebildiği Koronavirüs kuluçka süresinin 2 ila 14 gün arasında olduğu bildirildi.

‘El hijyenine önem verilmeli’

Koronavirüs Bilim Kurulunun hazırladığı broşürde, hastalıktan korunmak için yapılması gerekenler hakkında şunlar kaydedildi:

“Öksürme veya hapşırma sırasında ağız ve burun tek kullanımlık mendille kapatılmalı, mendil yoksa dirseğin iç kısmı kullanılmalı, tokalaşma ve sarılmadan kaçınılmalı, olabildiğince kalabalık ortamlardan uzak durulmalı, kirli ellerle ağız, burun ve gözlere dokunulmamalı. El hijyenine önem verilmeli. Eller en az 20 saniye boyunca sabun ve suyla yıkanmalı, sabun ve suyun olmadığı durumlarda alkol içerikli el antiseptiği kullanılmalı. Sınıflar ve iş yerleri başta olmak üzere kapalı alanlar sık sık havalandırılmalı. Bağışıklık sistemini güçlendirmek için dengeli ve sağlıklı beslenilmeli, gıdalar tüketilmeden önce iyice yıkanmalı.” Broşürde, Koronavirüs tanısının nasıl konulduğu, kimlerin daha fazla etkilendiği, evcil hayvanlardan bulaşma riskinin olup olmadığı, belirtileri durumunda neler yapılması gerektiği sorularına da cevap verildi. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.