“Failler yargılanana kadar mücadele edeceğiz”

“Failler yargılanana kadar mücadele edeceğiz”
Diyarbakır Barosu’nun her hafta Tahir Elçi için düzenledikleri anma etkinliği bu hafta Roboski Katliamı’nın 7’nci yıldönümü vesilesiyle Roboski’de...

Diyarbakır Barosu’nun her hafta Tahir Elçi için düzenledikleri anma etkinliği bu hafta Roboski Katliamı’nın 7’nci yıldönümü vesilesiyle Roboski’de yapıldı. Baro Başkanı Cihan Aydın, “Tahir Elçi’nin de 34 insanımızın da failleri aramızda dolaşıyor. Bu failler ortaya çıkarılıp, yargılanana kadar mücadele edeceğiz” dedi

Diyarbakır Barosu, Sur ilçesindeki Dört Ayaklı Minare’nin önünde öldürülen başkanları Tahir Elçi’ye ilişkin her hafta Diyarbakır Adliyesi önünde düzenlediği anma etkinliğinin 156’ncısını, üzerinden 7 yıl geçen Roboski Katliamının yıldönümü nedeniyle Roboski’de gerçekleştirdi. Katledilen 34 kişinin defnedildiği Roboski Mezarlığı’nda düzenlenen etkinlikte katledilenler de anıldı. Roboski’deki etkinliğe Diyarbakır Baro Başkanı Cihan Aydın ve baro avukatları ile Şırnak Barosu’na üye bazı avukatlar ile İnsan Hakları Derneği (İHD) Şırnak Şubesi de katıldı.

“Kürt avukatlar olarak hukukunuzu koruyamadık”

Roboski Katliamı yıldönümü olması nedeniyle bu haftaki açıklamayı Roboski’de yapma ihtiyacı duyduklarını belirten Aydın, “Biz bugün Tahir Elçi’nin doğduğu topraklardayız. Onun ruhunu da sizlere getirdik. 7 yıl önce savaş uçakları tarafından bombalanan 34 kardeşimiz, arkadaşımız, yurttaşımız vahşi bir şekilde öldürüldü. Maalesef bugüne kadar ortada bir fail yok, ortada bir dosya yok, ortada bir hukuki sorumluluk da yok, ortada bir soruşturma yok, siyasi sorumluluk da yok” dedi.  Roboskili ailelere karşı Kürt avukatlar olarak mahcup olduklarını dile getiren Aydın, Kürt avukatlar adına özür dilediklerini belirterek, “Biz sizlerin hakkını, hukukunu koruyamadık. Ailelerden özür diliyoruz bir kez daha. Soruşturmayı yeniden canlandırabilir miyiz diye tekrar bir araya geleceğiz. Yol ve yöntemler üzerine konuşacağız. Çünkü Tahir Elçi’nin de 34 insanımızın da failleri aramızda dolaşıyor. Bu failler ortaya çıkarılıp, yargılanana kadar mücadele edeceğiz” ifadelerini kullandı.

“Acılarımızı paylaşmaya geldik”

Roboskili ailelere “Acılarımızı paylaşmaya geldik” diyen Aydın, Diyarbakır Barosu olarak ailelerin yanında olacaklarını ve failleri yargı karşısına çıkarmak için çaba harcayacaklarını söyledi.  Ardından söz alan Veli Encü de, yanlarında olduklarını açıklayan hukukçulara teşekkürlerini ileterek, Roboski dosyasının yeniden canlandırılmasının hukukçularla mümkün olduğunu dile getirdi. Encü, hukukçuların bütün gayretleri ile dosyanın yeniden açılması için mücadele etmelerinde kendilerine yardımcı olmalarını istedi. (MA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.