Evlat arayışları 21’inci gününde devam eden aileler; Dünya bizi duysun

Evlat arayışları 21’inci gününde devam eden aileler; Dünya bizi duysun
Çocuklarının dağa kaçırıldığı iddiası ile HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde oturma eylemi başlatan aile sayısı 46'ya yükseldi. Ailelere...

Çocuklarının dağa kaçırıldığı iddiası ile HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde oturma eylemi başlatan aile sayısı 46'ya yükseldi. Ailelere toplumun her kesiminden destek ziyaretleri yapılırken, aileler çocuklarını almadan eylemlerini sonlandırmayacaklarını söyledi. Hiçbir siyasetle işlerinin olmadığının altını çizen aileler, “Türkiye tek değil, dünya bizi duysun, hepimiz anneyiz görüyorlar ama hiç ses yok gelip gidiyorlar ne yapmayı düşünüyorlar” diye sordu

DİYARBAKIR YENİGÜN - HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde oturma eylemi yapan ailelerin sayısı 21’inci gününde 46’ya yükseldi. 2014 yılında askerden yeni gelen ve Muş’ta çalıştığı iş yerinin önünden kaçırılan Turan Arslan için HDP İl binası önünde oturma eylemine katılan anne Güzel Arslan, 5 yıldır çocuğundan haber alamadığını söyledi. Arslan, "5 yıl önce dükkana gitti daha da görmedik. Askerden 5 ay önce gelmişti, dükkana gitti bir sabah gittik baktık dükkan kapalı. Aradık bulamadık, hiçbir yerden haber alamadık. Bende kardeşleri gördüm toplandığını bende katıldım. Oğlum duyuyorsa gelsin, 5 yıldır gözlerimizde yaş kalmadı” dedi.

“BEN EVLADIMI İSTİYORUM”

21 gündür çocuklarını beklediğini belirten acılı anne Türkan Mutlu, 7 yıl önce 17 yaşında Bursa'dan dağa kaçırılan Şeyma Ceylan Tekin için bekleyişlerinin devam ettiğini kaydetti. Mutlu, “Bugün 21’inci günümüz, ben evladımı istiyorum. Benim hiçbir siyasetle işim yok, gariban kendi halinde bir anneyim. Ben çocuğumu istiyorum, eyleme sonuna kadar devam edeceğim. Türkiye tek değil, dünya bizi duysun, hepimiz anneyiz görüyorlar ama hiç ses yok gelip gidiyorlar ne yapmayı düşünüyorlar. Ben 7 yıldır evladımdan kopuğum” diye konuştu.

“BİZ ÇOCUKLARIMIZI ONLAR İÇİN BÜYÜTMEDİK”

Kütahya’dan gelen acılı anne Hatice Levent, kızı Fadime'nin 2015 yılında üniversite okumak için Bitlis’e gittiğini ve bir daha kendisinden haber alamadığını söyledi. Levent, “Kütahya’dan geldim, kızım üniversite okumak için Bitlis’e gitti, birinci senesini okudu, ikinci senesinde kızımın beynine girdiler götürdüler. 5 yıl etti, 18 yaşına giriyordu, biz onlar için büyütmedik. Ne cefalarla büyüttük, beyinlerine girip götürdüler. Benim ve tüm annelerin yüzünü güldürsünler, yavrularımı, Fadime'mi bize versinler. Ölü veya diri ben yavrumu istiyorum. Ben ilk gidişimde arkadaşları 'Fadime’yi dağa götürdüler' dedi. Televizyonda gördüm, ilk gün kuş olsaydım o gün gelecektim" dedi.

“YÜREKLİ ANNELERİ TEBRİK EDİYORUM”

Bu arada ailelere destek vermek isteyen 3'ü şehit yakını olmak üzere 10 anne ve eski AK Parti Trabzon Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu, HDP il binası önünde evlat nöbeti tutan annelere desteğe geldi. HDP önündeki aileleri ziyaret eden grup adına konuşan eski AK Parti Trabzon Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu, Diyarbakırlı annelerin evlatlarına sahip çıkmak adına büyük bir tavır ortaya koyduğunu belirtti. Köseoğlu, "Trabzon’da şehit ailelerimizin ve bir grup sivil toplum örgütlerinin temsilcileriyle annelerin yanında olduğumuzu ifade etmek adına buraya geldik. Annelerin el koyduğu hiçbir işin yarım kalmayacağına ve sonuca ulaşacağına inanıyorum. Buradaki yürekli anneleri tebrik ediyorum, evlatlarına, ülkesinin geleceğine sahip çıkan annelerin bu onurlu duruşuna bizde Trabzon’dan destek vermek amacıyla geldik. Dualarımız başından beri onlarla, buraya gelirken Eren Bülbül’ün annesiyle telefonla konuşma fırsatım oldu, kendisi de bu annelerin yanında olduğunu dua ettiğini, televizyonu ağlayarak izlediğini ifade etmişti selamlarını getirdik” ifadelerini kullandı.

“ASLA YILMAYACAĞIZ TEKRAR TEKRAR GELECEĞİZ”

Diyarbakır'ın Sur ilçesinden taşınan hafriyatın döküldüğü Dicle Üniversitesi Veteriner Fakültesi karşısındaki boş alanın yanında bulunan mezarlık duvarının altına bırakılan patlayıcının, zırhlı polis aracının geçişi sırasında patlatılması sonucu 16 Ocak 2017'de şehit olan polis memuru Kadir Miraç Özcan'ın annesi Gülşen Özcan da, Trabzon’dan Diyarbakır annelerine destek vermek için geldiğini söyledi. Özcan, “Trabzon’dan geliyorum, oğlum burada Diyarbakır’da patlamada şehit oldu. Benim buraya gelme nedenim, biz bu vatana bir bedel ödedik, şuanda da bize görev düştüğünü düşündüm, şehit ailesi olarak annelere destek vereceğiz. Biz biliyoruz ki bu aileler asla çocuklarını teröre vermezler, kandırılarak götürüldüler onun için buradayız. Asla yılmayacağız tekrar tekrar geleceğiz. Şehit aileleri olarak bu annelerin elini tutacağız” diye konuştu. Ziyaretçiler, konuşma sonrası HDP önünde dev Türk bayrağı ile 'Trabzon ve Diyarbakır anneleri el ele' pankartı açtı.

Annelere bir destekte sanatçı ve şair Dursun Ali Erzincanlı’dan geldi. Erzincanlı ailelerle tek tek görüştükten sonra annelerin isteği üzerine ’40 Yaşındasın’ şiirini seslendirdi.

“BU ANNELERİN BİZE DEĞİL EVLATLARIN İHTİYACI VAR”

Ziyaret ile ilgili açıklamalarda bulunan Erzincanlı, annelerin yanına gelirken büyük bir heyecan içinde olduğunu söyledi. Erzincanlı, "Bugün annelerin yanına gelirken çok ciddi heyecan içindeydim, çünkü anne ile evlat arasındaki bağ o kadar güçlüdür ki, bir annenin evladını kaybetmesi, hele bu şekilde kaybetmesi ve bu çaresizliği açıkçası nasıl göz göze geleceğimi, nasıl yüz yüze geleceğimi çok düşünerek geldim buraya. Gelmeden önce de şunu düşünüyordum, bu annelerin bizim gelmemize ihtiyacı yoktur, bize ihtiyaçları yoktur, evlatlarına ihtiyaçları var, bu anneler bizi değil evlatlarını istiyorlar. Ben de bu mazlum annelerin yanında yer almak için buradayım, çünkü Allah mazlumlarla birliktedir. Ne kadar böyle çaresiz gibi görünseler de aslında çok büyük bir güce sahipler, bir damla gözyaşı azabı üzerine çeker. Ben Allah’tan, bu annelerin evlatlarına kavuşmalarını temenni ediyorum. Buradaki bütün annelerin acıları aynı, kimi polis kimi asker kimi ise 10 yaşında gece karanlıktan korkacak bir yaşta, koparılıp götürdüler, zulümle abad olunmaz. Annelerin evlatlarını çalarak bir şey başarılmaz, bunu görecekler, ana ahı perişan eder onları. Allah devletimize güç kuvvet versin, milletimizi birlik ve beraberlik içerini de yaşatsın. Aynı bayrağın altında aynı değerlere inanan kardeşler olarak yaşamayı nasip etsin" diye belirtti. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.