“Engelleri birlikte aşmak için çalışıyoruz”

“Engelleri birlikte aşmak için çalışıyoruz”
İŞKUR Diyarbakır İl Müdürlüğü, İŞKUR'un engelli vatandaşların hizmetlerine yönelik bir bilgilendirme sunumu gerçekleştirdi. Sunumun açılış konuşmasını...

İŞKUR Diyarbakır İl Müdürlüğü, İŞKUR'un engelli vatandaşların hizmetlerine yönelik bir bilgilendirme sunumu gerçekleştirdi. Sunumun açılış konuşmasını yapan İŞKUR İl Müdür Yardımcısı Süleyman Aktoprak, “Dezavantajlı konumda olan engelli vatandaşlarımızı toplumumuzun ayrılmaz bir parçası olarak görüyor, engelleri birlikte aşmak için var gücümüzle çalışıyoruz” dedi

Rıdvan KÖSEN

DİYARBAKIR YENİGÜN - Türkiye Çalışma ve İş Kurumu Diyarbakır İl Müdürlüğü tarafından, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sümerpark Sosyal Tesisleri Konferans Salonunda, İŞKUR'un engelli vatandaşlara yönelik bilgilendirme sunumu gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen sunuma, engelli vatandaşlar ve onların aile bireyleri, engelli dernek yöneticileri katıldı. Sunumun açılışında konuşan Çalışma ve İş Kurumu Diyarbakır İl Müdür Yardımcısı Süleyman Aktoprak,  İŞKUR'un engelli vatandaşlara yönelik hizmetleri ve Diyarbakır İŞKUR İl Müdürlüğünün bu kapsamdaki çalışmaları hakkında bilgi verdi.

“İŞKUR’un büyük görevleri vardır”

Aktoprak, “Toplumsal huzur ve kalkınmanın sağlanması için işsizlikle mücadele ederek istihdamın arttırılıp ekonomik büyümenin desteklenmesi büyük önem arz etmektedir. İstihdamın korunması ve arttırılması sürecinde ülkemizin istihdam kurumu olan İŞKUR’un büyük görevleri vardır. Dezavantajlı konumda olan engelli vatandaşlarımızı toplumumuzun ayrılmaz bir parçası olarak görüyor, engelleri birlikte aşmak için var gücümüzle çalışıyoruz. İŞKUR olarak onların mesleksizlik sorununu çözmek ve iş gücü piyasasında talep edilen mesleki nitelik beceri ve tecrübeler kazandırma maksadıyla kurslar düzenliyoruz. Ayrıca engelli vatandaşlarımızın kendi işlerini kurmaları için 50 bin TL tutarında hibe desteği sağlıyoruz” dedi.

İŞKUR Engelli Hibe Desteği anlatıldı

Aktoprak’tan sonra İş ve Meslek Danışmanı Mehmet Selim Çelik ise, İŞKUR Engelli Hibe Desteği başta olmak üzere, engelli vatandaşlara yönelik kurumsal hizmetler hakkında bir sunum gerçekleştirdi. Ardından soru-cevap etkinliği ile sunum sona erdi. Etkinlikte Diyarbakır İŞKUR İl Müdür Yardımcısı Süleyman Aktoprak ile Şube Müdürü Uğur Kahraman Şube Müdürü Cengiz Çelebi ve Şef Abdulkadir Can, katılımcıların sorularına cevap verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.