Trump konuştu, Bitcoin düştü

Trump konuştu, Bitcoin düştü
ABD'de Cumhuriyetçi başkan adayı Donald Trump'ın göreve geldikten sonra ABD'yi 'dünyanın kripto başkenti' yapacağını vadetmesinin ardından Bitcoin düşüşe geçti.

ABD'de başkan adayı Donald Trump'ın Nashville'de düzenlenen Bitcoin Konferansı'nda kripto para birimlerine ilişkin destekleyici açıklamalar yapmasına karşın Bitcoinde düşüş gözlemlendi.

Trump, ABD'nin gezegenin kripto başkenti ve dünyanın Bitcoin süper gücü olmasını sağlamayı hedeflediğini belirterek, "Eğer kripto geleceği tanımlayacaksa, bunun ABD'de çıkarılmasını, basılmasını ve üretilmesini istiyorum" dedi.

Bitcoin ve kripto para birimlerinin daha önce hiç olmadığı kadar hızla yükseleceğini belirten Trump, "Bitcoininizi asla satmayın" tavsiyesinde de bulundu.

TRUMP KONUŞTU, BİTCOİN DÜŞTÜ

Trump'ın açıklamalarının ardından Bitcoin yaklaşık yüzde 3 değer kaybetti.

Trump'ın konuşması öncesi 68 bin doların üzerinde hareket eden Bitcoin, konuşmanın ardından 66 bin 705 dolara geriledi.

Bitcoin saat 11.50 itibarıyla son 24 saatte yüzde 0,88 kayıpla 67 bin 358 dolardan işlem görüyor.

Aynı dakikalarda Ethereum yüzde 1,22'lik düşüşle 3 bin 226 dolardan alıcı buluyor.

TRUMP'IN AÇIKLAMALARINDAN ÖNE ÇIKANLAR

Trump, Nashville'de düzenlenen Bitcoin Konferansı'nda kripto para birimlerine ilişkin politikası hakkında önemli değerlendirmelerde bulundu. ABD'nin kripto para ve Bitcoin teknolojisini benimsememesi halinde Çin'in bunu benimseyeceğini belirten Trump, Çin'in egemen olmasına izin veremeyeceklerini, Çin'in başarılı olmasını istemediğini vurguladı.

ABD'nin teknolojide, bilimde, imalatta, yapay zekâda ve uzayda birinci olmasını istediğini söyleyen Trump, ABD'nin gezegenin kripto başkenti ve dünyanın Bitcoin süper gücü olmasını sağlamayı planladığını belirtti. "Eğer kripto geleceği tanımlayacaksa, bunun ABD'de çıkarılmasını, basılmasını ve üretilmesini istiyorum" diyen Trump, "Bitcoin Ay'a gidiyor ve Amerika'nın bu yola öncülük eden ülke olmasını istiyorum" diye ekledi.

Göreve gelir gelmez Bitcoin ve kripto başkanlık danışma konseyi atayacağını açıklayan Trump, bu konseyin tüm sektörün yararına şeffaf düzenleyici yönetmelikler hazırlayacağını ve bunu 100 gün içinde tamamlayacaklarını belirtti. Biden yönetimini kripto para birimine ilişkin düzenlemeler nedeniyle eleştiren Trump, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'nun (SEC) Bitcoin'i yok ettiğini savunarak, "Göreve geldiğim ilk gün Gary Gensler'i kovacağım ve yeni bir SEC başkanı atayacağım" dedi.

ABD başkanı olduğu sürece asla bir Merkez Bankası Dijital Para Birimi (CBDC) olmayacağını ifade eden Trump, Bitcoin'in dolar için bir tehdit olmadığını savundu. Mevcut ABD hükümetinin tutumunun doları tehdit ettiğini belirten Trump, "Finansal geleceğimize yönelik tehlike kriptodan değil, Washington DC'den geliyor" dedi.

Bitcoin ve kripto para birimlerinin daha önce hiç olmadığı kadar hızla yükseleceğini belirten Trump, "Bitcoininizi asla satmayın" tavsiyesinde bulundu. Seçilmesi halinde ABD'nin hükümetin sahip olduğu veya edineceği tüm Bitcoinlerin tamamını elinde tutacağını belirten Trump, bunun stratejik ulusal Bitcoin stokunun çekirdeğini oluşturacağını ifade etti.

Trump, "Amerika'nın ihtiyaç duyduğu ve vatandaşlarımızın hak ettiği inovasyon ve Bitcoin yanlısı başkan olacağım" dedi.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.