SGK'den 'çift ödeme iadesi' uyarısı

SGK'den 'çift ödeme iadesi' uyarısı
Son zamanlarda çok sayıda kişiye 'SGK'den çift ödeme iadesi' mesajları gönderiliyor. SGK'den yapılan açıklamada, dolandırıcılık amaçlı bu tür mesajlara itibar edilmemesi uyarısı yapıldı.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), kurum bünyesinde 'çift ödeme iadesi' ismiyle herhangi bir işlemin olmadığını ve bu isimle gönderilen e-postaların dolandırıcılık amacı taşıdığını duyurdu.

SGK'den yapılan açıklamada, son günlerde 'çift ödeme iadesi' konulu sahte e-postalar gönderildiğinin tespit edildiği belirtildi.

'Sosyal Güvenlik Kurumu Müşteri Hizmetleri' adıyla gönderilen bu tür sahte SMS ve e-postalara itibar edilmemesi istenen açıklamada, bu tür sahte e-postaların dolandırıcılık amacı taşıdığı ve kişisel bilgileri ele geçirmek üzere tasarlandığı uyarısı yapıldı.

'MAİL YOLUYLA IBAN VE KİŞİSEL BİLGİ TALEP EDİLMİYOR'

"Kurumumuzun 'çift ödeme iadesi' konulu herhangi bir işlemi yoktur. Ayrıca kurumumuz tarafından gönderilen SMS veya e-postalar sadece bilgilendirme amacı taşımaktadır. Mail yoluyla kişilerden IBAN ve kişisel bilgi talep edilmemektedir. Vatandaşlarımız şüpheli bir e-posta aldığında Çalışma Hayatı İletişim Merkezi ALO 170 ve CİMER üzerinden bizimle irtibata geçebilir ya da Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü/Merkezlerimizden bilgi alabilirler."

Kaynak:ANADOLU AJANSI

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.