Otoyol ödemeleri artık e-Devlet üzerinden yapılabilecek!

Otoyol ödemeleri artık e-Devlet üzerinden yapılabilecek!
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, araç sahiplerinin tünel, köprü ve otoyol geçiş ödemelerini e-Devlet üzerinden yapabileceklerini duyurdu. Bu yeni düzenleme ile vatandaşlar, geçiş ödemelerini artık tek tıkla gerçekleştirebilecekler.

Bakan Uraloğlu, araç sahiplerinin otoyol ödemelerini e-Devlet sistemi üzerinden güvenli bir şekilde yapabileceklerini belirtti. Karayolları Genel Müdürlüğü ve özel şirketler tarafından işletilen ücretli yolları kapsayan düzenleme, vatandaşların yasal takibe konu olmamış ve cezaya düşmemiş geçiş ödemelerini e-Devlet üzerinden yapmalarına olanak tanıyacak.

Uraloğlu, e-Devlet sisteminin dijitalleşme ve teknolojinin kamu hizmetlerine entegrasyonundaki rolünü vurguladı. “Yeni düzenleme sayesinde vatandaşlarımız, tünel, köprü ve otoyol geçişlerine ilişkin borç ödemelerini güvenli bir şekilde tek tıkla e-Devlet üzerinden gerçekleştirebilecekler. Araç sahipleri, otoyol kullanımlarını takip edebilecek ve yasal takibe konu olmamış geçiş borçlarını ödeyebilecekler” dedi.

Dijital Hizmetlerde Kolaylık ve Erişim

E-Devlet üzerinden gerçekleştirilen bu işlemlerle birlikte, ihlalli geçiş bildirimi ve borç sorgulama işlemleri daha kullanıcı dostu hale geldi. Uraloğlu, “Bu geliştirmeler, geçişlerin cezaya düşmeden ödenmesi konusunda kullanıcılara büyük kolaylık sağlayacak. İşlemler sadece plakası kayıtlı araç sahipleri tarafından yapılabilecek” şeklinde konuştu.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.