Öğrenci servisleri zamlanacak mı?

Öğrenci servisleri zamlanacak mı?
Diyarbakır Servis Araçları Esnaf Odası Başkanı Mahmut Kaya, yakıt ve araç parçalarına yapılan zamların servisçileri mağdur ettiğini ifade ederek,...
Diyarbakır Servis Araçları Esnaf Odası Başkanı Mahmut Kaya, yakıt ve araç parçalarına yapılan zamların servisçileri mağdur ettiğini ifade ederek, Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı’nın servis ücretlerine zam yapması gerektiğini söyledi.

Ahmet Baran / YENİGÜN ÖZEL - 2021 yılının Eylül ayında 7,3 lira olan yakıt fiyatları 10 liraya çıktı. Yakıtta gelen zamlardan etkilenen Diyarbakır servis araçları esnafı, tarifelerin artırılmasını talep etti. Yenigün Haber’e konuşan Diyarbakır Servis Araçları Esnaf Odası Başkanı Mahmut Kaya, Türkiye’de en ucuz öğrenci taşımacılığının Diyarbakır’da yapıldığını savundu.

‘Her şeyde fahiş bir artış var’

Kaya, “Sadece yakıtta zam gelmedi, araç parçalarına bakım ücretlerine hepsine zam geldi. Her şeyde fahiş bir artış var. Esnaflarımızı mağdur etmemek gerekiyor. Ulaşım daire başkanlığıyla görüşmeler yaptık. Kendilerinde fiyat artışı yapmalarını talep ettik. Türkiye’de en ucuz taşıma yapan il Diyarbakır’dır. Mardin, Siirt, Batman ve diğer bölge illerindeki servisler aynı mesafede bir öğrenciyi 180 Liraya götürürken biz 145 liraya götürüyoruz. Geçmiş tarihlerde de zam talebimiz oldu, bir öğrenci için alınacak ücretin 180 ila 200 lira arasında olmasını istedik ama belediye tarifeyi 145 lira olarak belirledi. Yeni bir talebiz daha oldu, talepte ücret belirlemedik, sadece her şeye zam geldiğini belirttik makul bir zammın yapılmasını istedik” dedi.

Büyükşehir Belediyesi’ne rayiç artış talebi

Ayrıca Diyarbakır Servis Araçları Esnaf Odası, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığına rayiç artış talebinde bulundu. Yaptığı başvuruda şu ifadeler yer aldı;

“2016, 2017, 20119 yıllarında öğrenci ve personel servis rayiçleri alınmamıştır. 14.09.2021 tarihinde mazot 8,45, 5 Temmuz 20021 tarihinde 1 litre mazot 7,82, 16 Ekim 2021 tarihinde 1 litre mazot 8,45, bugün ise mazot fiyatları daha yükselişte olup ve alınmayan rayiçlerde göz önünde bulundurularak esnaflarımızın mağduriyetleri giderilecek şekilde makul bir zammın yapılıp, yeni rayicin belirlenmesi hususunda; gereğin yapılmasını arz ederiz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.