Motorine büyük indirim geldi

Motorine büyük indirim geldi
Brent petrol fiyatları ve dövizdeki dalgalanmalar benzin ve motorin fiyatlarında da değişikliğe neden oluyor.

Petrol fiyatlarındaki değişiklikler akaryakıta zam ve indirim olarak yansıyor. Gece yarısı itibarıyla motorine 1 lira 57 kuruşluk indirim geldi. Söz konusu indirim pompa satış fiyatlarına yansıdı. Peki, 31 Ekim'de akaryakıt fiyatları ne durumda?

Brent petrol fiyatları ve dövizdeki dalgalanmalar benzin ve motorin fiyatlarında da değişikliğe neden oluyor. Gece yarısı itibarıyla motorine 1 lira 57 kuruşluk indirim geldi. Benzin fiyatlarında ise herhangi bir değişiklik olmadı.

31 EKİM GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI
İndirimin ardından İstanbul Avrupa yakasında motorinin ortalama litre fiyatı 38.02 TL, Ankara'da 38.60 TL, İzmir'de 38.78 TL lira, Adana'da 39.07 TL, Bursa'da 38.67 TL, Antalya'da 39.28 TL, Diyarbakır'da 39.31 TL ve Trabzon'da 38.95 TL oldu.

BENZİN NE KADAR?

İstanbul Avrupa Yakası'nda benzinin litre fiyatı 35.07 TL

İstanbul Anadolu Yakası'nda benzinin litre fiyatı 35.02 TL

Ankara benzinin litre fiyatı 35.68 TL

İzmir benzinin litre fiyatı 35.78 TL

AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIYOR?
Türkiye'de benzin ve motorin fiyatları hesaplanırken; Gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV ve EPDK payının eklenmesiyle KDV hariç Rafineri satış fiyatı bulunuyor.

Gümrüksüz Rafineri Fiyatı hesaplanırken ise, Akdeniz-İtalyan piyasasında yayınlanan günlük CIF Akdeniz ürün fiyatları ve günlük Dolar kuru takip edilerek, belli bir fiyat değişim farkında gümrüksüz rafineri tavan satış fiyatı elde ediliyor

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.