Küresel ekonomiye eşitlik getirecek bir işbirliği

Küresel ekonomiye eşitlik getirecek bir işbirliği
GMP ve Haqq Association birlikte kurdukları yeni ortaklıkla, küresel ekonomik adalet ve eşitlik yolunda büyük bir adım attı.

Türkiye İsrafı Önleme Vakfı (TİSVA) mikrokredi merkezi Türkiye Grameen Mikrofinans Programı (TGMP), Haqq Association ile yoksulluğu azaltmak için çığır açacak bir ortaklık kurarak, blokzinciri tabanlı küresel bir mikrofinans çözümü olan MicroCreditToken (MCT) platformunu geliştirmek için güçlerini birleştiriyor. Bu iş birliği, dünya genelinde mikrofinans faaliyetlerini finanse edebilecek küresel bir platform oluşturmayı hedefliyor.

İşbirliğine dair konuşan Türkiye İsrafı Önleme Vakfı (TİSVA) Mütevelli Heyeti Başkanı Halil Fatih Akgül, “Bu iş birliği, yalnızca mikrofinans alanında değil, küresel ekonomik adalet ve eşitlik yolunda atılmış büyük bir adımdır. TGMP olarak, Haqq Association ile birlikte MCT platformunu geliştirerek, dünyadaki en yoksul ve finansal hizmetlerden mahrum kalan bireylere ulaşmayı ve onların hayatlarında olumlu bir değişim yaratmayı hedefliyoruz. Bu platform, sadece teknolojik bir yenilik değil, aynı zamanda toplumsal bir dönüşüm aracıdır” dedi.

Bu ortaklık, teknolojik bir sıçrama olmanın ötesinde, sosyal bir devrimi de beraberinde getiriyor. TGMP’nin mikrofinans uzmanlığı ve Haqq Association’ın teknolojik yetkinliği bir araya gelerek, küresel yoksulluğun ortadan kaldırılmasına yönelik çabalarda dönüm noktası oluşturmayı hedefliyor. MCT platformu, finansal erişim konusundaki küresel sorunları ele alarak, özellikle bankaya erişimi olmayan milyonlarca insana finansal hizmetlere kolay erişim sağlamayı amaçlıyor.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.