Kira artışı sınırlaması uzatılıyor

Kira artışı sınırlaması uzatılıyor
  Kiraların kontrolden çıkması üzerine başlatılan yüzde 25 artış sınırlamasının, temmuzda bir yıl daha uzatılması planlanıyor. Ancak kira...

Kiraların kontrolden çıkması üzerine başlatılan yüzde 25 artış sınırlamasının, temmuzda bir yıl daha uzatılması planlanıyor. Ancak kira artışındaki yüzde 25 sınırlaması bugüne kadar kağıt üzerinde kalmaktan öteye gidemedi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, kira artışına yüzde 25 sınırlaması getiren düzenlemenin temmuz ayında sona ereceğini hatırlatarak, uygulamayı uzatacaklarını söyledi. Sınırlamanın üst limitine ilişkin oran telaffuz etmeyen Kurum, 'piyasa şartlarının üzerinde bir ortalama söz konusuysa vatandaşları koruyacaklarını' söylemekle yetindi.

TBMM Genel Kurulu'nda konut kira artışlarının bir önceki kira yılına ait bedelin yüzde 25'ini geçmemesine ilişkin düzenleme 2022 Haziran ayında kabul edilmişti.

TRT Haber'e konuk olan Kurum, TOKİ eliyle sosyal konut üretimini artırdıklarını belirterek, "Bir taraftan da aslında piyasayı dengeliyoruz. 250 bin sosyal konutla da ilk evini alacaklara kredi imkanı tanıyoruz. Bunların hepsinin arzı artırmaya yönelik çalışmalar" dedi.

KENTSEL DÖNÜŞÜM

Bakan Kurum, kentsel dönüşümde ‘Yarısı Bizden’ kampanyası kapsamında yapılacak konutların ise en geç 2 yıl içinde teslim edileceğini iddia ederek, hak sahiplerine 10 bin 500 lira taşınma, 5 bin 250 lira kira yardımı yapılacağını söyledi.(HABER MERKEZİ)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.