GÜNTİAD’ta seçim heyecanı

GÜNTİAD’ta seçim heyecanı
Güneydoğu Tekstil Sanayi ve İş İnsanları Derneği 28 Ocak’ta seçime gidiyor. “Topraktan Podyuma” sloganı ile iyi bir çıkış yakalayan GÜNTİAD...
Güneydoğu Tekstil Sanayi ve İş İnsanları Derneği 28 Ocak’ta seçime gidiyor. “Topraktan Podyuma” sloganı ile iyi bir çıkış yakalayan GÜNTİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Dalkıran, seçilmeleri halinde çalışmalarına kaldığı yerden devam edeceklerini söyledi

Süleyman Özdemir/YENİGÜN HABER Güneydoğu Tekstil Sanayi ve İş İnsanları Derneği (GÜNTİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Dalkıran ve yönetim kurulu üyeleri, gazetemizi ziyaret etti.

“Topraktan Podyuma” sloganı ile iyi bir çıkış yakalayan GÜNTİAD’ın çalışmaları ve kentteki tekstil yatırımları hakkında bilgiler paylaşan Dalkıran, tekstilde yaşananlarla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

‘İstihdamda Türkiye’de ilk sıradayız’

Diyarbakır’ın Türkiye’de en kaliteli pamuğun üretildiği ikinci, en fazla üretimin yapıldığı üçüncü kent olduğunu hatırlatan Dalkıran, şunları söyledi:

“Global firmaların son üç ayda Türkiye’den çekilmesi ile birçok kent fason işçilik yaptığı için ciddi sıkıntılar yaşadı. Ancak Diyarbakır’da kendi markasıyla üretim yapan firmalar var. Türkiye’de Tekstil İhtisas OSB ilk defa Diyarbakır’da kuruldu. Bu iki yılda fabrika sayısı 66’ya yükseldi. Son 9 ayda sabit yatırımda tekstil boyutunda 664 milyon Tl’lik yatırımla İstanbul’dan sonra ikinci kentiz. İstihdam boyutuyla baktığımızda ise 11 bin 400 kişi ile ilk 9 ayda birinci sıradayız. Belki bu rakamsal anlamda iki büyük firmanın yaptığı bir rakamdır. Ancak kıyaslandığında bu büyük başarıdır ve hazır giyimde ihracatın yüzde 258 arttığı bir durum var ortada. Bunlar çok ciddi ve yüksek rakamlar. Sadece hazır giyim, konfeksiyonda 4,2 milyon Dolardan, 15,3 milyon Dolara yükselen bir ticari hareketlilik söz konusu.

‘Hedefimiz 500 milyon dolar’

Önümüzdeki 3 yıl için yaptığımız planlamalarda hedefimiz bu rakamı 500 milyon Dolara yükseltmek. Bu ciddi anlamda istihdam ve kent ekonomisi için artı değeri işaret ediyor. Bunun da alt yapısı hazır. 66 fabrikadan bahsediyorum. Yatırım için sırada bekleyenler var. 2’nci etap için hazırlıklar başladı. Yıl sonuna kadar firmalara tahsis edilmesi planlanıyor.”

GÜNTİAD seçimi 28 Ocak’ta

28 Ocak’ta seçime gideceklerini belirten GÜNTİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Dalkıran, yaklaşık  yıl önce yapılan olağanüstü seçimle yönetime layık görüldüklerini belirtti. Topraktan Podyuma” sloganı ile Markalar Kenti olan Diyarbakır’da hizmet sunma gayretinde olduklarını belirten Dalkıran, “Aynı heyecanı sürdürmek gayretindeyiz.  Yeni dönemdeki sloganımızı ‘Diyarbakır’ı tekstil ve modanın başkenti’ olarak belirledik. Bu sadece bir slogan olarak kalmayacak. Altı dolu ve tutarlı bir hedef. Yukarıda bahsettiğim tüm bu çalışmalara paralel olarak biz tekstilcilerde hazırlık içindeyiz. Amacımız kentin ekonomisine artı değer kazandırma. 119 üyemizle bunu bir üst segmente taşıyacağız. Seçilmemiz halinde hedefimize ulaşmanın planlamasını hazırladık” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.