Erdoğan Talimatı Verdi: Ev Hanımlarına Emeklilik İmkanı Geliyor!

Erdoğan Talimatı Verdi: Ev Hanımlarına Emeklilik İmkanı Geliyor!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın emeklilik konusundaki talimatıyla, ev hanımlarının emeklilik şartlarının kolaylaştırılması için yeni bir yasal düzenleme hazırlığı başlatıldı.

Cumhurbaşkanı'ndan Emeklilik Talimatı: Ev Hanımlarına Özel Düzenleme

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın emeklilik konusundaki talimatıyla, ev hanımlarının emeklilik şartlarının kolaylaştırılması için yeni bir yasal düzenleme hazırlığı başlatıldı. 2024 yılında yasalaşması beklenen bu düzenleme, ev hanımlarının emekli olabilme koşullarını belirleyecek.

Bağkur Düzenlemesi ve Emeklilik Şartları

Ev hanımlarının emekli olabilmeleri için öncelikle Bağkur düzenlemesinin yapılması gerekiyor. Bu düzenleme ile Bağkurluların toplamda ödemesi gereken prim gün sayısı 9000'den 7200 güne düşürülecek. Kısmi emeklilik için ise gerekli olan prim gün sayısı 5400'den 4500 güne inecek. Ev hanımları, Bağkur üzerinden kendi primlerini ödeyerek emekli olabilecekler.

Ev Hanımları için Prim Ödeme ve Emeklilik Yaşı

Yapılacak yasal düzenleme sonrasında ev hanımları, Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) her ay prim ödemeye başlayacak. Ödenecek prim miktarı ve emekli maaşı, ödenen prim tutarına göre belirlenecek. Devlet, ödenen primin üçte birini karşılayacak. Örneğin, 6.000 TL prim ödemesi yapan bir ev hanımı, 4.000 TL'sini kendisi ödeyecek ve devlet 2.000 TL'lik kısmı üstlenecek.

Emekli olmak için ev hanımlarının hem prim ödemesi yapmaları hem de yaş şartını sağlamaları gerekecek. Kısmi emeklilik imkanından yararlanacak ev hanımları için uygulanacak yaş şartı 58 olarak belirlendi, ancak çocuk sayısına göre yaş indirimi olabileceği de ifade edildi. Bu durumda, örneğin üç çocuğu olan bir ev hanımı 55 yaşında emekli olabilecek. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.