Emeklilere maaş zammına tepki: Dağ fare doğurdu

Emeklilere maaş zammına tepki: Dağ fare doğurdu
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bugünkü açıklamasında 2024'ü Emekliler Yılı ilan ederek açıkladığı zam oranlarına tepki geldi. Tüm Emekliler Sendikası Genel Başkanı Ergen, açıklanan zamma, “Dağ fare doğurdu” sözleriyle tepki gösterdi.

Kabine toplantısı sonrasında SSK ve Bağkur emeklisi aylıklarına ek yüzde 5 oranında artış yapıldığını duyuran Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “SSK ve BAĞ-KUR emeklilerimizin Ocak 2024'ten itibaren 6 aylık artış oranı yüzde 42,6'ya yükseliyor. Temmuz ayında artışlarla birlikte emeklilerimizin hepsi yaklaşık aynı oranlarda maaş artışına kavuşacaklardır. Emekli maaşı alt sınırını 7 bin 500 liradan 10 bin liraya çıkarıyoruz. 2024'ü emekliler yılı olarak ilan ediyoruz. Amacımız bu vesileyle emeklilerimizin hayat kalitesini artıracak yeni hizmetleri devreye almaktır" dedi.

10 bin lira ile geçim olabilir mi?

Tüm Emeklilerin Sendikası Genel Başkanı Zeynel Abidin Ergen, söz konusu aylık artışlarına tepki göstererek şunları söyledi:

"Dağ yine fare doğurdu. Emeklilerin beklentileri boşa çıktı. En son yapılan yüzde 5'lik artışın hiçbir soruna çözüm getirmeyeceği açıktır. Bizi de tatmin etmemiştir. Emekliler olarak beklentilerimiz boşa çıkmıştır. 2024 yılı güya emekliler yılı olacaktır; bu mudur emekliler yılı? En düşük emekli maaşı 10 bin lira olmuş, 10 bin lira ile geçim olabilir mi? En düşük emekli maaşı asgari ücretin yüzde 58, 82'si kadardır. Böyle bir rezalet olabilir mi? Bütün emekliler olarak bu durumu reddediyoruz ve bu duruma karşı demokratik direnme hakkımızı kullanacağız. Talebimiz çok açıktır, en düşük emekli maaşı işe yeni girmiş en düşük memur maaşına eşitlenerek ayılık bağlanma oranları düzeltilmelidir. Yapılandırma da bunun üzerine olmalıdır."

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.