Diyarbakır'da lisanslı depoculuk istişare edildi

Diyarbakır'da lisanslı depoculuk istişare edildi
Diyarbakır’da DTB öncülüğünde Lisanslı depoculuk konusunda istişare toplantısı düzenlendi. Burada konuşan DTB Başkanı Engin Yeşil, Diyarbakır’...
Diyarbakır’da DTB öncülüğünde Lisanslı depoculuk konusunda istişare toplantısı düzenlendi. Burada konuşan DTB Başkanı Engin Yeşil, Diyarbakır’ da 24 adet 891.650-ton kapasite ile kurulum izni alan Lisanslı deponun bulunduğunu ve bunlardan 13 âdetinin 444.500-ton kapasite ile aktif faaliyet gösterdiğini söyledi

Diyarbakır Ticaret Borsası ile Tarım Ürünleri Lisanslı Depo Yetkili Sınıflandırıcı Şirketleri Derneği kentte bulunan Lisanslı Depo İşletmeleri Sahipleriyle bir araya gelerek Lisanslı depoculuk konusunda istişare toplantısı düzenlendi. Diyarbakır Ticaret Borsası Konferans salonunda düzenlenen istişare toplantısına Diyarbakır Ticaret Borsası (DTB) Başkanı Engin Yeşil, Tarım Ürünleri Lisanslı Depo Yetkili Sınıflandırıcı Şirketleri Derneği (LİDASDER) Başkanı Serdar Genç, DTB Yönetim Kurulu Üyeleri, LİDASDER Yönetim Kurulu Üyeleri ile diyarbakır’da bulunan Lisanslı Depo işletmecileri katıldı.

‘Diyarbakır’ da 24 adet Lisanslı depo var’

Toplantının açılışında konuşan Diyarbakır Ticaret Borsası (DTB) Başkanı Engin Yeşil, Diyarbakır’ da 24 adet 891.650-ton kapasite ile kurulum izni alan Lisanslı deponun bulunduğunu ve bunlardan 13 âdetinin 444.500-ton kapasite ile aktif faaliyet gösterdiğini söyledi. DTB Başkanı Yeşil, “Tarım ürünleri ticaretini kolaylaştırmak, depolanması için yaygın bir sistem oluşturmak, ürün sahiplerinin mallarının emniyetini sağlamak ve kalitesini korumak, ürünlerin sınıf ve derecelerinin yetkili sınıflandırıcılar tarafından saptanmasını sağlamak amacıyla kurulan LİDASDER bütün bu sorumlulukları yerine getirirken aynı zamanda bazı risk ve sorunlarla da karşılaşabilmektedir. Lisanslı Depoculuk faaliyetleri konusunda üyelerimizin sorunlarını dinlemek ve bilgi aktarımı yapmak üzere ilimize yapmış olduğunuz ziyaretten ötürü şahsım ve kurumum adına çok teşekkür ederim.’’ dedi.

‘Lisanslı depoculuk sistemi stratejik öneme sahip’

Daha sonra konuşan Tarım Ürünleri Lisanslı Depo Yetkili Sınıflandırıcı Şirketleri Derneği (LİDASDER) Başkanı Serdar Genç ise Lisanslı depoculuk sistemi stratejik öneme sahip tahıl, bakliyat ve yağlı tohumlar gibi uzun süre depolanabilir tarımsal ürünlerde önemli faydalar sağlıyor. Bu sistem, ürün arzının sürdürülmesi ve fiyat istikrarının sağlanması yönünden ülkemiz tarım ve ekonomisine sağladığı katkılar göz önünde bulundurulduğunda orta ve uzun vadede tarım sektörünün vazgeçilmezi olmaya devam edecek” şeklinde konuştu. Yapılan konuşmaların ardından Lisanlı Depo İşletmecileri ile Lisanslı depoculuk hakkında karşılıklı istişarelerde bulunuldu. (DTB Basın Birimi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.