Diyarbakır, satılık değerinin en az arttığı iller arasında

Diyarbakır, satılık değerinin en az arttığı iller arasında
6 Şubat'ta meydana gelen Maraş merkezli depremler Türkiye’de değer artışı haritasının değişmesine neden oldu.

Ahmet Baran/YENİGÜN HABER – 6 Şubat depremleri Türkiye’de emlak değer artış haritasının değişmesine neden oldu. En çok değerlenen 10 şehirlik listede deprem güvenliği öne çıkarken, Kırklareli ve Edirne ilk sıralara yerleşti. Depremde yıkıma uğrayan iki şehir listeye girdi.

Ekonomimcom'dan Leyla İlhan'ın haberine göre, bugüne kadar ağırlıkla değer artışında Ege ve Akdeniz şehirleri önde giderken yaşanan deprem sonrasında deprem riski düşük olan iller yükselişe geçti.

KIRKLARELİ VE EDİRNE İLK İKİDE

Endeksa’nın Türkiye’de en fazla değer artışı yaşayan 10 şehri listesine göre, son bir yılda yüzde 172’lik değer artışıyla Kırklareli ilk sırada yer alırken Edirne yüzde 160 artışla listede ikinci sırada yer aldı.

Özellikle İstanbulluların yoğun ilgisi nedeniyle Kırklareli’nde ortalama satılık konut fiyatları 1 milyon 849 bin TL, Edirne’de 2 milyon 51 bin TL oldu.

DEPREMDE YIKIM YAŞAYAN İKİ ŞEHİR LİSTEDE

Depremden etkilenen Hatay’da yüzde 157’lik değer artışıyla 3’üncü sırada yer alırken, Hatay’ı sırasıyla yüzde 146’lık artışla Kırıkkale ve yüzde 145’lik artışla Malatya izledi.

Listenin kalan yarısını ise Karadeniz Bölgesi’nden sırasıyla Zonguldak, Karabük, Rize, Kastamonu ve Sinop doldurdu.

Depremden en az etkilenecek bölgelerin başında gösterilen Karadeniz şehirleri, özellikle Marmara bölgesinde yaşayan yöre halkı başta olmak üzere, birçok yerden ilgi görmeye başladı. Taleple birlikte birçok şehirde satılık konut stoklarının azaldığı dikkat çekiyor.

2023/05/26/aa-20230526-31240296-31240287-diyarbakirdaki-deprem-konutlarinin-insasi-suruyor.jpg

DİYARBAKIR’DA DEĞER KAYBI

Öte yandan Diyarbakır, yüzde 80 ile “satılık değerinin en az arttığı” 5 il arasına girdi. Diyarbakır’ın 4’ncü sırada yer aldığı en az değer artışında Kayseri yüzde 83 ile ilk sırada.

Satılık konutta en düşük yükseliş Gaziantep'te oldu. İlde yıllık artış yüzde 66 olarak gerçekleşirken Gaziantep’te ortalama satılık konut fiyatı 1 milyon 89 bin TL’ye ulaştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.