Diyarbakır Lojistik Merkezi'nin bir kısmı 2023’e yetişecek
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin vizyon projelerinden Lojistik Merkezi’nde çalışmalar sürüyor. Alanda incelemelerde bulunan Genel Sekreter Abdullah Çiftçi, projenin bir kısmının 2023’ün ilk yarısında faaliyete gireceğini belirtti.
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi (DBB )tarafından 2021 yılında hazırlanan proje kapsamında kurulan lojistik merkezinde çalışmalar sürüyor.
Proje kapsamında çalışmaların sürdüğü lojistik merkezi ile kent ve bölge sanayisini Orta Doğu ve Orta Asya pazarına açılması hedefleniyor.
Türkiye’nin en büyük lojistik merkezi projesinde çalışmaları yerinde inceleyen DBB Genel Sekreter Çiftçi, kaba inşaat çalışmalarının devam ettiği alanda süren çalışmaları kontrol ederek, teknik personelden bilgi aldı.
2023’ün ilk yarısında bir kısmı faaliyete girecek
Merkezin kent ve bölge için önemine değinen Çiftçi, “Bittiğinde 5 bin kişiye istihdam kapısı olacak olan merkez, ilimizi de ulusalararası alanda önemli bir lojistik merkez haline getirecek. Lojistik Merkezi inşaatı hızla devam ediyor. İnşallah 2023’ün ilk yarısında bir kısmı faaliyete girmiş olacak.” İfadelerini kullandı.
Merkez, Diyarbakır’ı stratejik konuma taşıyacak
Lojistik Merkezin kurulması ile bölgenin en önemli ticaret yollarının kesişim noktalarında bulunan Diyarbakır’ın istihdamına büyük oranda katkı sunmayı ve kenti stratejik konuma taşımayı hedefliyor.
Diyarbakır'ın vizyon projelerinden olan, 217 hektar alanda inşa edilecek lojistik merkezinde, 5 şeritli demir yolu terminali, 16'sı demir yolu yanaşmalı 23 depo, 161 bin 500 metrekarelik lisanslı depo silo alanı, 700 araçlık tır parkı ve akaryakıt istasyonu bulunacak.
İthal ve ihraç edilen ürünler ile ham maddelerin taşınmasından iç piyasaya yönlendirilecek her türlü malzemenin depolanmasına kadar çeşitli hizmetlerin bir arada sunulacağı merkez, kente olduğu kadar bölgeye de katkı sağlayacak.
Bölgenin en önemli ticaret yollarının kesişme noktalarından biri olan Diyarbakır'ın yüksek katma değer üreterek tarım ve dış ticaret kenti olmasında lokomotif görevi görecek merkez, istihdama da katkı sağlayacak.
Kente olduğu kadar bölgeye de katkı sağlayacak merkez, Diyarbakır’ın yüksek katma değer üreterek tarım ve dış ticaret kenti olmasına önemli bir lokomotif olacak.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.