Büyük zam öncesi Diyarbakır’daki akaryakıt istasyonlarında araç kuyruğu

Büyük zam öncesi Diyarbakır’daki akaryakıt istasyonlarında araç kuyruğu
Ahmet BARAN/YENİGÜN  HABER – Akaryakıt ve LPG'ye bu geceden itibaren geçerli olmak üzere yapılacak zam öncesi Diyarbakır’daki akaryakıt istasyonlarında...

Ahmet BARAN/YENİGÜN  HABER – Akaryakıt ve LPG'ye bu geceden itibaren geçerli olmak üzere yapılacak zam öncesi Diyarbakır’daki akaryakıt istasyonlarında uzun kuyruklar oluştu.

Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikasından gün içinde yapılan açıklamada, bu gece yarısından geçerli olmak üzere benzinde 1 lira 2 kuruş, motorinde 1 lira 6 kuruş ve LPG Otogaza 65 kuruş zam yapılacağı belirtilmişti.

Zamların uygulanması sonrası Diyarbakır’da 9.01 lira olan motorinin fiyatı 10.7 liraya 8,96 lira olan benzin 9,98 ve 7,18 lira olan LPG’nin satış fiyatı ise 7,83 liraya ulaşacak.

Zam haberini duyan birçok araç sahibi akaryakıt istasyonlarına akın etti. Uzun kuyrukların oluştuğu istasyonlarda vatandaşlar, zam haberine tepki gösterdi.

İsminin açıklanmasını istemeyen bir vatandaş, ard arda büyük şoklar yaşandığını ve buna dayanacak güçlerinin kalmadığını belirterek, “Akaryakıtta böylesi bir zamma şimdiye rastlamadık. Bir çok işe yetişmek için araç kullanıyorum, bir nevi mecburiyet. bugün burada kuyruktayız, yarın bu pazara da yansıyacak elbette. Hükümet neden tedbir alamıyor? Allah vatandaşa da esnafa da yardım etsin. Daha ne kadar sürecek bu durum. Resmen devalüasyon yaşıyoruz, işimiz zor.” ifadelerini kullandı.

Taşımacılık işi yapan bir başka vatandaş ise şunları söyledi: "Şimdiye kadarki zamları fiyatlara pek yansıtamadım. Fiyat vermeye korkuyoruz bir nevi. Yarın  taşıyacağım yüke ne fiyat vereceğim bilmiyorum. Zaten akaryakıta kısa bir zaman diliminde  arda arda zamlar yapıldı. Çetelesini tutamıyoruz artık, bir nevi mahşeri yaşıyoruz. Ne yapacağımızı bilemez haldeyiz. Bu zamlar yarın çarşıya pazara, komisyoncuya, çiftçiye, üretime de yansıyacak."

Okul servisi taşıması yapan bir başka şoför ise, tatil sonrası fiyatlarımıza velilerimizin anlayışına sığınarak yüzde 20 zam yaptığını söyledi. Daha bu zammı hafta başı duyurmuşken, yüzde yüzde 20 civarında bir maliyet artışı daha oldu. Öğrenci velilerine ne diyeceğim bilmiyorum, bu bizim öğrenci sayımızı da düşürecektir. Toplu taşımaya talep artacak, ancak orada da bir zam talebi var. İçinden çıkılamaz bir durumdayız ve ne yapacağımızı bilemiyoruz" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.