Bitcoin yüksek ETF girişlerine rağmen sınırlı artıyor

Bitcoin yüksek ETF girişlerine rağmen sınırlı artıyor
Bitcoin fiyatı, Fed'in faiz oranlarıyla ilgili ipuçlarının piyasaları baskılaması ve 10 yıl önce hacklenen Mt. Gox'un geri ödeme duyurusunun olumsuz etkisiyle sınırlı bir artış gösterdi.

Bitcoin Spot ETF'lere rekor girişler Bitcoin'in 63 bin 500 doları geçmesine yetmedi.

Bitcoin fiyatı bugün Fed'in faiz oranlarına ilişkin yakından izlenen ipuçlarının kripto piyasalarını kontrol altında tutması nedeniyle çok az hareket etti.

Kripto borsası Mt. Gox'un Hack’lenmesinden yaklaşık 10 yıl sonra alacaklılarına geri ödeme yapmaya başlayacağını duyurması da piyasayı olumsuz etkiledi ve kripto varlık fiyatlarını bastırdı.

ABD spot Bitcoin ETF'leri 130 milyon dolarlık net giriş bildirdi. Bu ralam son üç haftadaki en büyük giriş oldu.

BITCOIN'DE SON DURUM

Buna rağmen küresel piyasalarda Fed belirsizliğinin sürmesi nedeniyle Bitcoin son 24 saat içinde yüzde 0,3 artarak 62 bin 850 dolara yükseldi.

Kripto para piyasasının toplam değeri 2,25 trilyon dolar olurken Bitcoin'in piyasa değeri 1,23 trilyon dolar, Ethereum'un piyasa değeri 412 milyar dolar oldu.

Dünyanın en büyük kripto varlığı haziran ayı boyunca ciddi kayıplar yaşamış ve ikinci çeyreğin büyük bölümünde 60 bin 70 bin dolar arasında bir işlem aralığında kalmıştı.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.