Bitcoin 60 bin dolar sınırında

Bitcoin 60 bin dolar sınırında
Kripto varlık piyasasında Bitcoin öncülüğünde yaşanan yükseliş bugün de sürüyor. Lider kripto varlık 60 bin dolar kritik eşiğinin hemen altında işlem görüyor.

Bitcoin öncülüğünde kripto piyasasında yaşanan pozitif seyir bugün de sürdü. Lider kripto varlık 59 bin doların üzerine çıktı.

Dün MicroStrategy'nin 155 milyon dolara 3 bin coin aldığını açıklamasının ardından Bitcoin 57 bin doları görerek iki yılı aşkın sürenin zirvesine yükselmişti.

Bitcoin bugün de yükselişine devam etti ve 59 bin dolarla Aralık 2021'den bu yana en yüksek seviyesinde işlem gördü. Bitcoin, Kasım 2021'de 69 bin dolar ile tarihi zirvesini görmüştü.

Kripto piyasasının toplam değeri, 2,2 trilyon dolar olarak kaydedildi. 2 trilyon sınırı en son Nisan 2022'de aşılmıştı.

KRİPTO VARLIK PİYASASINDA SON DURUM

Bitcoin, saat 12.40 tibarıyla yüzde 4,3 artışla 59 bin 100 dolar civarında işlem gördü. Bitcoin'in yanı sıra diğer kripto varlıklarda da fiyat artışları gözlendi.

Ethereum aynı saatlerde yüzde 3 artışla 3 bin 345 dolara ulaştı. Solana yüzde 0,6 düşüşle 110,76 dolardan, Ripple yüzde 4,4 artışla 0,58 dolardan, Cardano ise yüzde 2artışla 0,63 dolardan işlem gördü.

BITCOIN NEDEN YÜKSELİYOR?

Bitcoin'deki yükselişte alım haberlerinin yanında borsada işlem gören fonlar aracılığıyla yatırımcı talebin artması da etkili oluyor.

Ayrıca nisan ayında gerçekleşmesi beklenen yarılanma (halving) işleminin arzı kısıp Bitcoin değerini artıracağı beklentisi de fiyatlamaları destekliyor. Analistler, yeni Bitcoin arzını azaltacak yarılanma süreci nedeniyle kripto paranın fiyatındaki yukarı yönlü ivmenin sürebileceğine işaret ediyor.

Ayrıca büyük merkez bankalarının bu yıl faiz oranlarını düşürmeye başlayarak daha destekleyici bir para politikasına yöneleceğine ilişkin beklentiler de kripto piyasasındaki artışı destekliyor.

BITCOIN'DE YENİ ZİRVE GÖRÜLECEK Mİ?

Uzmanlar, Bitcoin'deki pozitif seyrin bir süre daha devam etmesi halinde Bitcoin'in kritik seviyeleri kırabileceği görüşünde.

CoinTR günlük bülteninde, Bitcoin'le ilgili, "Bitcoin, 58.836 dolardaki direncini test edebilir. Bu direncini hacimli bir mumla kırarsa 61.529 dolara kadar bir yükseliş gerçekleştirebilir ama bu direncinden bir satış baskısı alırsa 54 bin dolarlara kadar geri çekilebilir. Bu bölgede destek bulamazsa 51 bin 747 dolara gerileyebilir" ifadelerine yer verildi.

Ünlü analist Peter Brandt, Bitcoin'de fiyatın 200 bin dolara kadar gidebileceğini düşündüğünü söyledi.

X hesabından yazdığı tweet’te boğa sezonunun 2025 yılının 3. çeyreğinde biteceğini düşündüğünü belirten Brandt, “15 aylık kanalın üzerine çıkılmasıyla birlikte, bu boğa sezonundaki hedef 120 bin dolardan 200 bin dolara çıktı. Boğa döngüsünün ağustos/eylül 2025 civarında sona ermesini bekliyorum. Ancak geçtiğimiz haftanın en düşük seviyesinin altına düşülmesi de bu analizi tamamen iptal eder” dedi.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.