Benzin ve motorine zam yağdı! Pompaya yansıdı

Benzin ve motorine zam yağdı! Pompaya yansıdı
15 Mart Cuma gününden itibaren benzin ve motorine yeni zam geldi. Benzine 1 lira 53 kuruş, motorine ise 1 lira 10 kuruş zam yapıldı. Detaylar haberimizde.

Türkiye genelinde benzin ve motorin fiyatlarında yeni bir zam yapıldı. 15 Mart Cuma gününden itibaren geçerli olmak üzere benzine 1 lira 53 kuruş, motorine ise 1 lira 10 kuruş zam yapıldı. Bu zam, Brent petrol fiyatlarındaki artışlar ve döviz kurlarındaki değişimlerle bağlantılı olarak gerçekleşti.

Ülke genelinde benzin ve motorin fiyatlarını etkileyen faktörler arasında, Gümrüksüz Rafineri Fiyatı hesaplanırken Akdeniz-İtalyan piyasasında günlük olarak yayınlanan CIF Akdeniz ürün fiyatları ve günlük dolar kuru bulunuyor. Bu veriler ışığında belirlenen fiyat değişim farkıyla gümrüksüz rafineri tavan satış fiyatı belirleniyor.

AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIYOR?

Benzin ve motorin fiyatları, Gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV ve EPDK payının eklenmesiyle KDV hariç Rafineri satış fiyatı hesaplanarak belirleniyor.

Vatandaşlar, bu fiyat artışlarını dikkatle takip ediyor ve günlük yaşamlarını bu yeni düzenlemelere göre şekillendiriyor. Bu zamla birlikte, araç sahipleri ve tüketiciler, yakıt giderlerinde artış yaşayacakları için bütçelerini yeniden gözden geçirmek durumunda kalabilirler.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.