Bankalarda Euro rekor fiyatı geçti

Bankalarda Euro rekor fiyatı geçti
Döviz kurlarındaki yükseliş bugün de devam ediyor. Bankalarda dolar 24, euro 26 lirayı geçti. Gram altın 1500 liranın üzerine tutundu.

28 Mayıs'taki cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunun ardından döviz kurlarının TL karşısındaki yükselişi yüzde 16'yı buldu.

Dövizin kalbi Kapalıçarşı'da dolar 23,59, euro 25,28, sterlin 29,30 liradan işlem görüyor. Bankalarda ise dolar 24,39, euro 26,14 liradan el değiştiriyor.

Ekonomistler, Merkez Bankası'nın eksiye düşen rezervleri ve faiz politikası, yüksek cari açık ve bir yıl içinde ödenmesi gereken 200 milyar dolar dış borç gibi etkenlerin döviz kuru üzerinde etkili olduğunu ifade diyor. Uzmanlar ayrıca TL'nin daha da zayıflatılması yoluyla Türkiye'deki varlıkların ucuzlatıldığını, böylelikle yabancı yatırımcı çekilmek istendiğini söylüyor.

ALTIN FİYATLARI ARTMAYA DEVAM EDİYOR

Altın fiyatları da rekor seviyelerde. Gram altın bu sabah 1516, çeyrek altın 2 bin 414 liradan satılıyor. Tam altın ise 9 bin 786 liraya yükseldi.

BORSA AŞAĞI YÖNLÜ AÇILDI

Borsa İstanbul Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası'nda (VİOP) haziran vadeli BIST 30 endeksine dayalı kontrat, güne yüzde 0,6 azalışla 6.515 puandan başladı.

En büyük hacimli kripto para birimi Bitcoin 26 bin 446 dolardan işlem görüyor. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.