1 aylık otopark ücreti 10 bin TL'yi aştı

1 aylık otopark ücreti 10 bin TL'yi aştı
İstanbul'da kuralsız ve orantısız biçimde zamlanan otopark ücretleri sürücülerin tepkisine neden oluyor. Aylık abonman ücretleri 10 bin TL'yi geçiyor.

İstanbul'un en büyük problemlerinden biri otopark sorunu. İSPARK otoparklarının yanı sıra özel işletmelerin de yılbaşından bu yana yaptıkları zamlar sürücülerin tepkisini çekiyor.

ABONMAN ÜCRETİ 10 BİN LİRA

Laleli'de özel bir otoparkı kullanmak isteyen otomobil sürücüleri 2 saate kadar 340 lira, cip ve minibüs sürücüleri ise 470 lira ödemek zorunda. Otomobillerin günlük park ücreti ise 1020 lira. Aynı otoparkta otomobiller için aylık 10 bin lira abonman talep ediliyor.

100 LİRADAN BAŞLIYOR

Yine Laleli’de bir özel otoparkın giriş-çıkış ücretine 150 lira, aynı semtte başka bir otoparkta 15 dakika için 100 lira ödenirken, Beşiktaş’ta ise özel bir otoparkı kullanmak isteyenler 30 dakika için 100 lira ödüyor.

FİŞİNİZİ SAKLAYIN

Yüksek otopark ücretlerine karşı araç sahiplerinin haklarını aramaları gerektiğine dikkat çeken Tüketici Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu, fiyat listesi bulunmayan otoparklarda araç sahibinin ödediği bedelin fişini alarak tüketici hakem heyetine başvurabileceğini söyledi.

'FİYATLAR ÖLÇÜSÜZ'

Büyükşehirlerdeki yüksek otopark ücretlerine dikkat çeken Aydın Ağaoğlu fiyatlara ölçü getirilmesi gerektiğini belirterek, "Büyükşehirlerde otopark sorunu had safhada. Bazı fırsatçılarda belirli yerleri işgal ederek özellikle otopark bulunması zor olan merkezi yerlerde Şişli’de, Nişantaşı’nda, Laleli’de çok yüksek bedeller isteyebiliyorlar.

Kaynak:Haber merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.