DÜ'nin personel servislerini iptaline tepki

DÜ'nin personel servislerini iptaline tepki
Eğitim Bir-Sen Dicle Üniversitesi Şubesi, üniversite yönetimini tarafından personel servislerinin iptal edilmesine düzenlediği basın açıklamasıyla tepki...

Eğitim Bir-Sen Dicle Üniversitesi Şubesi, üniversite yönetimini tarafından personel servislerinin iptal edilmesine düzenlediği basın açıklamasıyla tepki gösterdi

DİYARBAKIR - Dicle Üniversitesinin kaynak eksikliğini gerekçe göstererek personel servislerini iptal etmek istemesine Eğitim Bir-Sen Dicle Üniversitesi Şubesi yaptığı basın açıklaması ile tepki gösterdi. Basın açıklamasını Eğitim-Bir-Sen Diyarbakır 2 Nolu Şube Başkanı Yüksel Gümüş okudu. Kaynak eksikliği gerekçe gösterilerek personel servislerinin iptal edildiğini belirten Gümüş, 2019 yılında servislerin devam etmesi için en az iki ay öncesinde ihaleye çıkılması gerektiğini, ancak bu güne kadar herhangi bir gelişmeye şahit olmadıklarını söyledi. Gümüş, "Uzun bir süredir üniversitemiz yönetimi ile yaptığımız iyi niyetli görüşmeler olumlu bir sonuç vermedi. Bunun üzerine sendika olarak bu iyi niyetli görüşmelerimizden sonra servislerin devamını talep eden 526 dilekçeyi rektörlüğe teslim etmemize rağmen olumlu bir cevap alamadık. Gelinen bu noktada üniversite yönetiminin personel servisini devam ettirme niyetinde olmadığı anlaşılmaktadır." dedi.

“Personel servis giderleri üniversitemizin öz kaynaklarından karşılanmaktadır”

Daha önce ülke genelinde yaşanan ekonomik kriz süreçlerini değerlendiren Gümüş, " Ülkemiz; 1986, 1994, 1998 ve 2001 ekonomik krizlerini yaşadığı halde üniversite yönetimleri bir şekilde personel servislerini devam ettirdiler, ettirebildiler. Böyle bir günde imkânsızlığı bahane göstermek hiç inandırıcı değildir. Personel servis giderleri, genel bütçeden karşılanmayıp üniversitemizin öz kaynaklarından karşılanmaktadır. Üniversitemizin öz kaynakları geçen yıla göre yüzde 60 oranında artmışken, bir yandan kaynak eksikliğini gerekçe gösterip, öte yandan dublekslerin çatı tamirinin yapılması, kaldırımların değiştirilmesi devam ederken, Rektörlüğün, zaruri bir ihtiyaç olan personel servislerine kaynak bulamaması düşündürücüdür." ifadelerini kullandı.

“Servislerin iptali büyük sıkıntı ve mağduriyetler yaşatacaktır”

Personel servislerinin iptal edilmesi durumunda olabilecek aksaklıklara da değinen Gümüş, " Personel servislerinden bin dolayında arkadaşımız faydalanmaktadır. Belediyenin tarifeli taşıtları, çalışan bin dolayındaki personelimizi zamanında işbaşında bulunmalarını temin edecek durumda değildir. Servislerin iptali durumunda arkadaşlarımızın zamanında mesailerine yetişemeyeceği, özellikle bölgeye hizmet eden hastanemizde büyük sıkıntıların ve mağduriyetlerin yaşanacağı aşikârdır." şeklinde konuştu. Açıklamasında son olarak üniversite yönetimine çağrıda bulunan Gümüş, şunları söyledi:

"Üniversite yönetimi personel servisi konusundaki görüşünü tekrar gözden geçirmeli ve üniversite personelimizin zaruri ihtiyacı olan servislerin devamı yönünde bir karar vermelidir." (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.