Diyarbakır'ın bazı köylerinde sokağa çıkma yasağı

Diyarbakır'ın bazı köylerinde sokağa çıkma yasağı
Diyarbakır'da PKK'ye yönelik operasyon nedeniyle Dicle ilçesine bağlı 8 köy ve bağlı mezralarda sokağa çıkma yasağı ilan edildi. DİYARBAKIR YENİGÜN...

Diyarbakır'da PKK'ye yönelik operasyon nedeniyle Dicle ilçesine bağlı 8 köy ve bağlı mezralarda sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

DİYARBAKIR YENİGÜN - Diyarbakır Valiliği tarafından yapılan açıklamada, Dicle ilçesine bağlı 8 köy ve bağlı mezralarda sokağa çıkma yasağı ilan edildiği bildirildi.

Açıklamada, "Dicle ilçesi mülki sınırları içerisindeki dağlık ve ormanlık alanda faaliyet yürüten aralarında üst düzey örgüt yöneticilerinin de bulunduğu değerlendirilen BTÖ mensuplarını ve iş birlikçilerini etkisiz hale getirmek, bölgede BTÖ mensupları tarafından kullanıldığı değerlendirilen sığınak, barınak, depo alanlarını, uçaksavar mevzilerini tahrip etmek ve malzemeleri ele geçirmek maksadıyla operasyon düzenlenecektir. Operasyon icra edilen bölgelerde halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması ve sivil vatandaşların zarar görmemesi amacıyla Dicle ilçesine bağlı olan Boğaz, Kayıköy, Kurşunlu, Yokuşlu, Kırkpınar, Boğazköy, Gelincik, Baltacı köyleri ve bağlı mezralarında 1 Mart 2019 Cuma günü saat 06.00'dan itibaren geçerli olmak üzere ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasaklanmıştır." denildi.

Söz konusu yasağa uyulmasının, vatandaşların can ve mal güvenliği yönünden önem arz ettiğinin kaydedildiği açıklamada, yasağın bitim süresinin ayrıca duyurulacağı ifade edildi. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.