Diyarbakır'da yardım kampanyası

Diyarbakır'da yardım kampanyası
Diyarbakır’da bir grup gönüllü, "Diyarbakır Kent Dayanışma Ağı"nı kurarak, "Evde Kal" çağrıları karşısında çalışamayan, bu süreçte işsiz...

Diyarbakır’da bir grup gönüllü, "Diyarbakır Kent Dayanışma Ağı"nı kurarak, "Evde Kal" çağrıları karşısında çalışamayan, bu süreçte işsiz kalan ve ekonomik gücü olmayanlara yardım kampanyası başlattı

DİYARBAKIR YENİGÜN - Türkiye, korona virüsü yayılım hızında dünkü verilerle dünya genelinde beşinci sıraya yükseldi. 65 yaş üstünün ardından 20 yaş altına da getirilen sokağa çıkma yasağının yanısıra, onbinlerce kişi de ücretsiz izin nedeniyle gelecek kaygısıyla bekleyiş içinde. Diyarbakır’da maddi olarak zor durumdaki kişilerle dayanışma amacıyla yardım kampanyası başlatıldı.

Diyarbakır Kent Dayanışma Ağı adına twitterda açılan @diyar_dayanisma hesabından yapılan paylaşımda, oluşumun kuruluş süreci için “Diyarbakır Kent Dayanışma Ağı; etrafımızı saran Koronavirüs (Covid-19) salgınıyla birlikte girilen zorlu süreçte dünyanın dört bir yanından yükselen dayanışma örneklerine katılan yerel bir oluşumdur” ifadeleri kullanıldı.

‘Bir koli de sen hazırla’

Aynı paylaşımda, devamla şu ifadeler yer aldı:

“Küresel salgının varlığını sivrileştirdiği eşitsizlik ve adaletsizliklere karşın kendini doğuran “dayanışma inceliği” mevcut sivil alanda yeteri kadar yer bulamadığından, farklı kesimlerden oluşan bağımsız bir grup gönüllünün adının koyduğu bu dayanışma ağı, Diyarbakır halkı arasında bağı güçlendirmeyi amaçlıyor. Evde kalınması gereken bu süreçte; -başta geçim sıkıntısı çekenler, ihtiyaçlarını temin edemeyenler, risk grubunda yer alanlara yönelik olmak üzere-temel ihtiyaçları bir arada tedarik etmek, maneviyatı güçlendirmek ve Diyarbakır halkının kendi kendine yetebilmesini sağlamak; böylece salgın günlerini birlikte, el ele atlatabilmek için Diyarbakır Evde Kalabilsin diye 1 koli de sen hazırla!’ kampanyasıyla yola çıktı. Sen de destek olmak ve yerini almak istiyorsan; Lütfen bizimle iletişime geç!

{{unknown}}
{{unknown}}

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.