Diyarbakır'da tarihi mekânları gezdiler

Diyarbakır'da tarihi mekânları gezdiler
YÜKSEK Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumunca (KYK) düzenlenen 4. Tematik Kış Kampları kapsamında Diyarbakır'a gelen üniversite öğrencileri, tarihi mekânları...

YÜKSEK Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumunca (KYK) düzenlenen 4. Tematik Kış Kampları kapsamında Diyarbakır'a gelen üniversite öğrencileri, tarihi mekânları gezdi.

Aksaray, Giresun, Isparta, Karabük, Kırıkkale, Ordu ve Sinop'taki yurtlarda kalan 150 öğrenci, “4. Tematik Kış Kampları” programı kapsamında KYK personeli ile şehrin tarihi ve turistik yerlerini ziyaret etti. Türkiyenin farklı bölgelerinden kenti gezmeye gelen öğrencilerin Diyarbakır’a karşı önyargılarının kırıldığını belirtti.

“Diyarbakır bize bambaşka bir bakış açısı sundu”

Korku ve ön yargıyla Diyarbakır’a geldiğini belirten Hava Altuner, geldikten sonra bu algının yanlış olduğunun fark ettiğini söyledi. Şifa Hatun Dinç ise Diyarbakır'ın binlerce çok farklı kültürlere ev sahipliği yaptığını aktararak, "Huzurlu bir ortam var. İnsanlar bizi çok güzel karşıladı ve yardımcı oldu. Biz Kürt'üyle, Türk'üyle kardeş bir milletiz." şeklinde konuştu. Diyarbakır'da güven ve huzur ortamının hâkim olduğunu belirten Altuner ise, "Diyarbakır muazzam tarihiyle bize bambaşka bir bakış açısı sundu." ifadelerini kullandı. Şevval Gözegir ise "Diyarbakır'da çok güzel vakit geçirdik ve çok beğendik. Diyarbakır buram buram tarih kokuyor. Özellikle Hasanpaşa Hanı, Ulu Cami ve Surların tarihi yapısı çok etkileyici." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.