Diyarbakır’da çocuklara müzik ziyafeti

Diyarbakır’da çocuklara müzik ziyafeti
MA Müzik tarafından bu yıl 2’ncisi düzenlenen Müzik Günleri, Diyarbakır’da yüzlerce çocuğa keyifli dakikalar yaşattı. Gecede sahne alan Doğal Ritim...

MA Müzik tarafından bu yıl 2’ncisi düzenlenen Müzik Günleri, Diyarbakır’da yüzlerce çocuğa keyifli dakikalar yaşattı. Gecede sahne alan Doğal Ritim Orkestrası, çocuklardan büyü beğeni topladı

DİYARBAKIR YENİGÜN - Diyarbakır’da çalışmalarını yürüten MA Müzik, kuruluşunun ikinci yıldönümü vesilesiyle Bağlar ilçesi Bağcılar Mahallesi'nde bulunan bir düğün salonunda “2'nci Müzik Günleri” etkinliği başlattı. Etkinliğe yüzlerce çocuk ve ailelerinin yanı sıra Halkların Demokratik Partisi (HDP) Bağlar Belediyesi Eşbaşkan Adayları Zübeyde Zümrüt ve Zeyat Ceylan ile Sur Belediyesi Eşbaşkan Adayı Filiz Buluttekin katıldı.

“Türkülerimizi söylemeye devam edeceğiz”

Konser öncesi orkestrada bulunan çocuklar, giydikleri yöresel kıyafetlerle sahnede hazır bulunurken, konser MA Müzik yöneticilerinden Şêrko Kanîwar’ın konuşmasıyla başladı.  Zarok TV’de yayınlanan “Kurdîstan Çi Xweş e” adlı şarkı nedeniyle programa 17 bin TL ceza kesildiğine dikkat çeken Kanîwar, yaptıkları çocuk programının 4 bölüme yayınlanma yasağı verildiğini söyledi. Kanîwar, herkese kendi anadiline ve kültürüne sahip çıkma çağrısı yaptı.  Kanîwar, o parçaya verilen cezaya rağmen etkinliklerini “Kurdistan Çi Xweş e” stranıyla başlamak istediklerini belirterek, tüm cezalara rağmen söylemeye devam edeceklerini dile getirdi. Etkinlik, çocukların hep bir ağızdan söyledikleri “Kurdistan Çi Xweş e” stranıyla başladı.

Doğal ritim Orkestrası

Seslendiren şarkının ardından ilk olarak Devrim Demir'in orkestra şefliğini yaptığı Zarok MA Çocuk Korusu sahne aldı. Zarok MA Korusu ise Nevroz ayı nedeniyle "Nevroza Arî" stranıyla konsere başladı ve "Nevroz e nevroz e" parçasıyla enstrümanlı bölümüyle bitirdi.  Ardından Kanîwar'ın şefliğini üstlendiği Orkestraya Rîtmên Xwezayî (Doğal Ritim Orkestrası), çaldıkları kaşık, tabak, sopa, kutu, kova ve şişelerle sahne aldı. “Keleşo” ezgisiyle başlayan ve birçok eser çalan çocuklar, dinleyicilere keyifli dakikalar yaşattı. (MA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.