Rektör Eronat’tan ücretli muayene tepkisi
Volkan Beşenk/YENİGÜN HABER – Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamuran Eronat eşi Şirine Eronat ile birlikte, gazetecilerle iftar programında bir araya geldi.
İftar programına Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Aytaç Coşkun, Prof. Dr. Mehmet Siraç Özerdem, Genel Sekreter Doç. Dr. Mustafa Uğurlu Arslan ve Diyarbakır'daki yerel ve ulusal basın temsilcileri katıldı.
İftard sonrası gazetecilere açıklamalarda bulunan Eronat, Üniversiteye atanalı yedi ay olduğunu ifade ederek, “Hem ilimiz hem de Üniversitemize yeni bir hastane kazandırmak için gece gündüz demeden ekibimizle çalışıyoruz. Hastanemizi ihale noktasına getirmiş bulunmaktayız. En kısa zamanda temelini atmayı hedefliyoruz. Şehir dışından hastanemize gelen hasta yakınları için yeni barınma ve bekleme salonları düzenledik" dedi.
Üniversitenin otopark problemi olduğunu ifade eden Rektör Eronat, sorunu çözmek üzere girişimlerde bulunduklarını söyledi.
Eronat, daha sonra şunları söyledi:
"Bizim bu şehre vefa borcumuz var. Amacımız üniversite ile beraber ilimizi üst seviyelere çıkarmak. Şehrimiz bir turizm kentidir, bunun için Uygulamalı Bilimler Fakültesi Gastronomi bölümünü aktif etmek adına YÖK’e kadrolarımız verdik. Tüm kalbimiz Diyarbakır için çarpıyor çünkü Türkiye’nin en güzel memleketlerinden biri; Diyarbakır’dır. Davetimizi kabul edip bu buluşmaya katılan değerli basın mensubu arkadaşlara çok teşekkür ediyorum. Ramazan ayının hepimiz için bereketli geçmesini temenni ediyorum”
Üniversitelerde ücretli muayene
Eronat, açıklamaları sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Dicle Üniversitesi Hastaneleri ile ilgili olarak zaman zaman gündeme gelen doktorların dışarıda ücretli özel muayene yapmaları ve yine hastanede devlete ait olan odalarda para karşılığı hasta bakmaları konusu Dicle Üniversitesi Rektörü Kamuran Eronat’a soruldu.
Rektör Eronat bu tarz yaklaşımlara müsamaha göstermeyeceklerinin altını çizerek yapanların sonunun cezaevi veya yargı olacağını kaydetti.
Prof. Dr. Eronat, gazetemiz muhabirinin sorusunu şu şekilde yanıtladı:
Üniversitenin bazı doktorlarının kendi özel muayenehanelerinde hasta muayene etmeleri ile ilgili hiçbir şekilde hastanenin imkanlarını kullandırmıyoruz. Konu ile ilgili yargıya intikal eden bir durum var. Şu ana kadar 1 doktor tutuklandı, çok sayıda doktor hakkında da soruşturmaların devam ediyor. Bu tarz konulara asla müsaade etmedik, etmeyeceğiz.”
Dicle Üniversitesinde bu tür aksiyon alan doktorların başta instagram olmak üzere bir çok sosyal medya mecrasından reklamlar yaptığı, yapılan reklamları sırasında üniversite hastanesinin imkanlarını adeta kendi lütuflarışmış gibi göstermeye devam ettikleri aktarılarak ne tür önlemler alacakları da soruldu.
Dicle Üniversitesi Rektörü Kamuran Eronat, bu tarz bir durumun oluşması halinde hem kendilerine hem de CİMER’e başvurulması halinde anında reaksiyon alacaklarını dile getirdi. Eronat CİMER’e yapılan başvurularda ciddi düşüşlerin yaşandığına da dikkat çekerek halktan haksız yere rant elde etmek isiteyen kim olursa olsun gereken girişimde bulunacaklarının da altını çizdi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.