İsrail saldırdı, İran uçağı rotayı Diyarbakır’a çevirdi!

İsrail saldırdı, İran uçağı rotayı Diyarbakır’a çevirdi!
İsrail’in saldırıları sonrası, Tahran- İstanbul uçağı Diyarbakır’a acil niş yaptı.

YENİGÜN HABER – İran’ın başkenti Tahran’dan İstanbul’a gitmekte olan PGT 516 sefer sayılı yolcu uçağı, İsrail’in bölgesel saldırıları nedeniyle oluşan hava sahası tehlikesi nedeniyle rotasını değiştirerek sabaha karşı 03.30’da Diyarbakır Havalimanı’na mecburi iniş yaptı.

ÖzDiyarbakır haber sitesinde yer alan habere göre, uçağın Diyarbakır’da yaklaşık bir saat boyunca park halinde beklediği, bu sürede herhangi bir tahliye ya da acil durum yaşanmadığı öğrenildi. İran hava sahasındaki risklerin ardından uçak güvenli bir şekilde tekrar havalanarak İstanbul’a döndü.

Olay sonrası resmi makamlarca henüz bir açıklama yapılmazken, diplomatik ve askeri kaynaklar, İsrail’in saldırıları nedeniyle İran’a ait sivil uçakların belirli hava sahalarını kullanmaktan kaçındığını ve güzergah değişikliğine zorlandığını belirtiyor.

Diyarbakır’da yaşanan bu gelişme, bölgesel gerilimin sivil hava trafiğine doğrudan etkisini bir kez daha gözler önüne serdi.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.