VİDEO HABER - “İhtiyacın yoksa as, ihtiyacın varsa al”
Diyarbakır’da başlatılan askıda kıyafet uygulamasıyla ihtiyaç sahibi vatandaşlara kıyafet yardımı yapılıyor. “İhtiyacın yoksa as, ihtiyacın varsa al” sloganıyla hazırlanan projeye destek sunan Diyarbakır SMMM Odası Başkanı Mustafa Vural , “Pandemi sürecinde yaşanan ekonomik sıkıntılar nedeniyle alışveriş yapamayacak olan vatandaşlara bir nebzede olsa destek sunulması için böyle bir proje başlattık. Sadece Diyarbakır’da değil Türkiye’nin dört bir yanında bu uygulamanın devam etmesini temenni ediyoruz” dedi
Yağmur Ensari / YENİGÜN ÖZEL- Diyarbakır Merkez Yenişehir İlçesinde askıda kıyafet projesi hayata geçirildi. “İhtiyacın yoksa as, ihtiyacın varsa al” sloganıyla Kadri Yaman tarafından hazırlanan proje Diyarbakır Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler (SMMMO) Odası Başkanı Mustafa Vural’ın da desteğiyle hayata geçirildi.
‘Türkiye’nin dört bir yanında bu uygulanmalı’
Kıyafetten ayakkabıya kadar birçok ürünün ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmasına aracılık ettiklerini söyleyen Vural, “Sosyal sorumluluk projesi kapsamında meslektaşımız Kadri Yaman’ın önerisiyle bu projeye başladık. Askıda ekmek projesinin mantığı ile aynı şekilde askıda kıyafet uygulaması başlattık. İhtiyacı olmayan vatandaşların giymedikleri veya yeni aldıkları kıyafetleri ihtiyaç sahiplerine ulaştırmalarına aracı olmaya çalıştık. Pandemi sürecinde yaşanan ekonomik sıkıntılar nedeniyle alışveriş yapamayacak olan vatandaşlara bir nebzede olsa destek sunulması için böyle bir proje başlattık. Sadece Diyarbakır’da değil Türkiye’nin dört bir yanında bu uygulamanın devam etmesini temenni ediyoruz. Vatandaşlar sadece kıyafet tek değil, kitap, elektronik ev aletleri gibi kullanmadıkları ürünleri de getiriyorlar. Yardımlaşma için aracı olmak için yola çıktık” dedi.
‘Diyarbakır geçmişten bu yana mazlumun yanındadır
Vatandaşlardan destek beklediklerini söyleyen proje sorumlusu Kadri Yaman, “Gezip gördüğüm bazı şehirlerde benzer uygulamalarla karşılaşınca Mustafa Vural’ın da desteğiyle böyle bir girişimde bulunduk. Diyarbakır halkından kıyafet, ayakkabı, okundukları kitapları, kuru gıda ve yağ vb. gıda malzemelerini bekliyoruz. Diyarbakır geçmişten beri mazluma yardım eden bir şehirdir. O yüzden Diyarbakır halkının desteğini bekliyoruz” diye konuştu.
‘İhtiyaç sahipleri çekinmeden kıyafet alabilir’
Askıda kıyafet uygulamasıyla ihtiyaç sahiplerinin çekinmeden kıyafet alabileceklerini söyleyen proje sorumlularından Abdullah Bahattin Erbek ise şu ifadeleri kullandı:
“İhtiyacı olan insanlar gelip alabilsin diye stant kurduk. Her semtte birer tane kurulması daha güzel olur. Şuan Diyarbakır’da bir ilki yaptık. İnsanlarımız buna bakarak duyarlı olmalarını bekliyoruz. Gerek kıyafet gerekse de kitap bağışında bulunabilirler. İhtiyaç sahiplerinin burada rahatlıkla istedikleri kıyafetleri utanmadan almaları için yaptık. Naçizane elimizden geldiği kadarıyla destek olmaya çalışıyoruz. Projenin baş mimarı Muhasebeciler Başkanı Mustafa Vural. Kıyafet yardımında bulunmak isteyip getiren vatandaşlarımız oluyor. Mustafa Vural ilk açılışta sıfır kıyafetler alarak stantlara dizdi. Diyarbakır’da tekstil işiyle uğraşan duyarlı kişiler ise defolu mallarını getireceklerini söylediler. Herhangi bir dernek veya kuruluşa bağlı olarak değil tamamen kendi imkânlarımızla yaptık. Çalışmayan veya çalışıp maddi durumu olmayan vatandaşlar gelip buradan alıyorlar. Aynı şekilde kullanmayan eşyaları olan vatandaşlarda buraya getiriyorlar. Fazla, temiz ve giyilebilir tüm kıyafetleri Kabul ediyoruz. Tüm vatandaşlarımızın her semtte birer tane kurarak duyarlı olmalarını bekliyoruz. Naçizane olarak herkesin elinden geldiği kadar destek sunması gerektiğini düşünüyorum.” (Haber Merkezi
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.