Hacıbaba Pastaneleri’nden 5 yılda 30 milyon dolar yatırım

Hacıbaba Pastaneleri’nden 5 yılda 30 milyon dolar yatırım
Diyarbakır'da 1984 yılında kurulan Hacıbaba Pastaneleri, son 5 yılda Türkiye geneli 30 milyon dolar yatırım yaparak 800 civarında kişiye istihdam sağladı.

YENİGÜN HABER – Hacıbaba Pastaneleri Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Elaldı, 2009 yılından sonra yatırımlara hız verdiklerini belirterek, 28 şube ile Türkiye genelinde hizmet verdiklerini söyledi.

Hacıbaba, Avrupa'ya açılacak

En iyisini en ucuza sattıkları sistemi halen devam ettirdiklerini dile getiren Elaldı, "Avrupa maceramız olacak. Türkiye’nin her yerine açılma planlarımız var. Bugün itibarıyla tekrar söylüyorum son 5 yıla sığdırdığımız 30 milyon dolara yakın bir yatırımı Türkiye’de gıda sektöründe bu yatırımı yapan ikinci bir firma yoktur diye düşünüyorum. Cumhurbaşkanımızın, ’az satıp çok kazanmak değil ticaretin mantığı’ dediği gibi biz de ona kulak vererek en iyisini, en ucuza çok çalışıp, çok satıp az kar ile sürekli kazanç sağlamaya çalışıyoruz" dedi.

2023/11/09/aa-20231109-32758688-32758683-diyarbakirda-kadayif-ureten-firmanin-enerjisi-gunesten.jpg

Otizm konusunda da hassas olan ve Diyarbakır’da otizm okulu açan Elaldı, "Benim de bir torunum var. Onun eğitimi bölgede olmadığı için bu bölgeye biz o eğitimi getirdik. Şu anda 80 civarı otizmli çocuk eğitimini veriyoruz. Bunun yanı sıra konuşamayan, duyamayan ya da kendini ifade edemeyen vatandaşlarımıza yöneldik. O yüzden şirketimizde şu anda toplamda 60’a yakın özel vatandaşlarımızı istihdam ediyoruz" diye konuştu.

soguk-baklava.jpg

Soğuk baklavayı Türkiye'ye tanıttı

Soğuk lotuslu baklava Ar-Ge’sinin de sonuçlandığını belirten Elaldı, "İnanıyorum ki o da en az bizim çıkardığımız ve Türkiye’ye hediye ettiğimiz soğuk baklava kadar revaçta olacaktır. Önümüzdeki günlerde onun tanıtımına da gireceğiz" ifadelerini kullandı.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.