Diyarbakır’daki İslami STK’lardan İsrail'in Gazze saldırısına tepki
YENİGÜN HABER – Diyarbakır İslami Sivil Toplum Kuruluşları öncülüğünde bir araya gelen binlerce kişi, işgalci siyonistlerin ateşkesi bozarak Gazze Şeridi'ne başlattığı saldırıları telin etti, İslam ülkelerini siyonist şer ittifakına karşı baskı yapmaya çağırdı.
Diyarbakır'da İslami Sivil Toplum Kuruluşları öncülüğünde Yenihal Köprülü Kavşağında bir araya gelen halk, siyonist işgalcilerin Gazze'ye yönelik saldırılarına telin etti. Basın açıklamasını, Diyarbakır İslami Sivil Toplum Kuruluşları adına Fatih Taş okudu. Gazze'de yaşanan katliam ve soykırımın batının vahşi, barbar ve gerçek yüzünü bir kez daha gösterdiğini belirten Taş, kana ve göz yaşına doymak nedir bilmeyen siyonist barbarların ateşkes anlaşmasını ihlal ettiğini ifade etti.
"Mazlumun ahı arşa ulaştı"
Siyonist işgal rejiminin, ABD ile koordineli bir şekilde Gazze'de çadır kentlere saldırdığını belirten Taş, "Bir sahur vaktinde yine saldırdılar. Çadırlarda uyuyan masum yavrularımızı hedef aldılar. Kadınlar, çocuklar ve mazlumlar katledildi. Gazze'de büyük bir katliam gerçekleşti. 300'den fazla bebek, çocuk, kadın ve mazlum kardeşimiz toprağın kara bağrına bırakıldı. Vicdanlar kor ateş oldu. Mazlumun ahı arşa ulaştı… Anaların feryatları vicdanları ateşe verdi. Artık ne söz yetiyor ne kelam. Dünya bu zulme yine sessiz kaldıkça zulüm daha da katmerleşmektedir. Zulümle abat olunmaz. Elbet bir gün hesap verecekler. Siyonist işgal rejimi, ABD ile koordineli bir şekilde Gazze'de çadır kentlere saldırdı. Hiçbir kutsalı, kuralı, kaideyi ve ölçüyü tanımayan modern çağın vahşi yüzünü bir kez daha görmüş olduk." şeklinde konuştu.
"Sivillerin dokunulmazlığı edebiyatını yapanlar neredesiniz"
Taş, devamında şu açıklamalarda bulundu:
"19 Ocak'ta HAMAS'ın zaferi ile sonuçlanan ateşkes anlaşması ve esir takasının ilk aşaması sonunda zalimler yine mazlumların kanına girmişlerdir. Kana, göz yaşına doymak nedir bilmeyen siyonist barbarlar ateşkes anlaşmasını ihlal ettiler. Ateşkes anlaşmasını ihlal eden siyonist işgal rejimi, zalim ve korsan ABD'yi arkasına alarak yeniden katliam gerçekleştirdi. Ateşkesin birinci aşamasında Gazze'nin mazlumlarının kanı henüz zalimlerin elinde kurumadan yapılan bu saldırılar ile mazlumların kanı zalimlerin yüzüne yeniden sıçramıştır. Bu kan ayrıca mazlumların safında yer almayıp, zulme sessiz kalanların, siyonistlerle ticari ilişkilerine devam edenlerin yüzüne de sıçramıştır. İnsan haklarından, kadın haklarından, çocuk halklarından ve sivillerin dokunulmazlığından söz açanlar ve edebiyatını yapanlar neredesiniz. Sivillerin dokunulmazlığı edebiyatını yapanlar neredesiniz… "
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.