Diyarbakır’da pandemide yaşamını yitiren sağlıkçılar anıldı

Diyarbakır’da pandemide yaşamını yitiren sağlıkçılar anıldı
Diyarbakır  Sağlık Platformu, “1 Nisan COVID-19 Nedeniyle Kaybettiğimiz Hekim ve Sağlık Çalışanlarını Anma Günü” dolayısıyla Selahaddin Eyyubi...

Diyarbakır  Sağlık Platformu, “1 Nisan COVID-19 Nedeniyle Kaybettiğimiz Hekim ve Sağlık Çalışanlarını Anma Günü” dolayısıyla Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesi’nde basın toplantısı düzenledi. Çok sayıda hekim ve sağlık çalışanının katıldığı toplantıda konuşan Diyarbakır Tabipler Odası Başkanı Elif Turan, iktidarın sağlık politikalarını eleştirdi.

Tüm dünyayı etkileyen COVID-19 pandemisinin başlangıcının üzerinden üç yıl geçtiğini hatırlatan Turan, “Ülkemiz, dünyada COVID-19 pandemisinden en çok zarar gören ülkelerin arasında. Sağlık Bakanlığı verilerine göre, Türkiye’de üç senede COVID-19 nedenli 100 binin üzerinde ölüm kaydedildi. Türk Tabipleri Birliği’nin (TTB) fazladan ölüm tespitlerine göre ise; gerçek ölüm sayısının, Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığının üç katından fazla olduğunu biliyoruz” dedi.

Türkiye’nin gerek COVID-19 pandemisinde gerekse diğer afetlerde hazırlıksız olduğunu, sürecin yönetilmediğini ve bu durumun kırılgan, piyasacı sağlık sistemiyle birleşerek kayıpları yükselttiğine dikkati çeken Turan, “Pandemi nedeniyle Türkiye’de ilk kaybettiğimiz meslektaşımızın ölüm günü olan 1 Nisan; TTB 72’nci Büyük Kongresi’nde karar alınarak ‘COVID-19 Nedeniyle Kaybettiğimiz Hekim ve Sağlık Çalışanlarını Anma Günü’ ilan edildi. Aktif görev yapmaktayken COVID-19 pandemisi nedeniyle yitirdiğimiz 176’sı hekim, 513 sağlık emekçisini ve 6 Şubat depremleri nedeniyle yitirdiğimiz 103’ü hekim, 449 sağlık emekçisini saygıyla anıyoruz” diye konuştu.

Turan, sözlerini şöyle tamamladı: “Bilinmelidir ki haklarımız için verdiğimiz mücadele, bir ölüm kalım mücadelesidir. Yaşamak için, sağlığımızı kaybetmemek için insanca yaşamaya yetmeyecek ücretlendirme sistemine, ağırlaştırılmış çalışma koşullarına, sağlıkta şiddete, toplum sağlığını hiçe sayan politikalara karşı hep birlikteyiz. Meydana gelen her afetin yükünü sağlık emekçileri olarak biz çekerken;  daha da kötüleşen çalışma koşullarımızla ilgili kamu otoritesinden herhangi önemli bir adım gelmedi.  Bu da Her zaman, her yerde söylediğimiz sorunlarımıza çözüm olabilecek yasa teklifleri talep ediyoruz. Yaşatmak için yaşamak ve sağlıklı olmak istiyoruz." (Haber merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.