Diyarbakır’da Özel Halk Otobüslerinden tepki çeken uygulama

Diyarbakır’da Özel Halk Otobüslerinden tepki çeken uygulama
Diyarbakır’da özel halk otobüsleri, 14 Mayıs Çarşamba gününden itibaren ücretsiz yolcu taşımayacak.

YENİGÜN HABER – Diyarbakır’da toplu ulaşımda önemli bir yer tutan Öz Diyarbakır Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi, 15 Mayıs Çarşamba gününden itibaren ücretsiz taşıma yapmayacaklarını açıkladı. Kooperatif yetkilileri, uzun süredir ücretsiz yolcu taşıdıklarını, ancak bu hizmet karşılığında Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin herhangi bir protokol imzalamadığını ve mali destek sunmadığını ifade etti.

Kooperatiften yapılan açıklamada, “Kamu hizmeti sunmamıza rağmen çifte standartla karşı karşıyayız. Bazı taşımacılara destek verilirken, bize karşı duyarsızlık sürüyor. Artık dayanacak gücümüz kalmadı” denildi.

özDiyarbakır Haber Sitesi'nin haberine göre, alınan karara göre, kooperatife bağlı yaklaşık 100 özel halk otobüsü ücretsiz yolcu kabul etmeyecek. Bu durumdan en çok etkilenecek kesimin ise yaşlı, engelli ve öğrenciler olduğu belirtiliyor.

Konuyla ilgili Büyükşehir Belediyesi’nden henüz resmi bir açıklama yapıp yapmayacağı merakla bekleniyor

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.