Diyarbakır'da Kuyumculardan Radikal Karar: Bu Hafta Sonu Tek Bir Altın Bile Satılmayacak!

Diyarbakır'da Kuyumculardan Radikal Karar: Bu Hafta Sonu Tek Bir Altın Bile Satılmayacak!
Diyarbakır Kuyumcular ve Sarraflar Odası Başkanı Özer Sanal, kentteki tüm sarraflar cumartesi ve pazar kapalı olacağını belirterek, altın satışı yapılmayacağını duyurdu

Diyarbakır Kuyumcular ve Sarraflar Odası (DİKO) Başkanı Özer Sanal’ın girişimleriyle her yıl temmuz ayının ikinci haftası "Kuyumcular Bayramı" olarak kutlanacak. Bu yıl ilk kez uygulanacak karar kapsamında Diyarbakır genelindeki tüm kuyumcular cumartesi ve pazar günü kapalı olacak. Önümüzdeki yıldan itibaren ise tatil süresinin 3 güne çıkarılması planlanıyor.

Başkan Sanal’ın girişimleriyle her yıl temmuz ayının ikinci haftasının "Kuyumcular Bayramı" olarak kutlanması yönünde çalışma başlatıldı. Bu yıl ilk kez uygulanacak karar kapsamında Diyarbakır genelindeki tüm kuyumcular cumartesi ve pazar günü hizmet vermeyecek. Uygulamayla kuyumcu esnafının yoğun çalışma temposunun ardından dinlenmesine imkan sağlanması amaçlanıyor. DİKO Başkanı Özer Sanal, Kuyumcular Bayramı geleneğini her yıl sürdürmeyi hedeflediklerini belirterek, bu yıl tatilin iki gün olarak uygulanacağını, önümüzdeki yıldan itibaren ise tatil süresinin 3 güne çıkarılmasının planlandığını ifade etti. Sanal, vatandaşların herhangi bir mağduriyet yaşamamaları için altın ve mücevher alışverişlerini hafta sonundan önce tamamlamaları çağrısında bulundu.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.