Diyarbakır'da endişe yaratan görüntü: Fiskaya Cam Teras yanındaki çatlaklar korkutuyor
VOLKAN BEŞENK/YENİGÜN HABER – Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından işletilen ve her gün yüzlerce yerli ve yabancı turisti ağırlayan Fiskaya Cam Teras bölgesinin hemen yan tarafında bulunan kale duvarları, yıkılma riskiyle karşı karşıya. Paylaşılan güncel görüntülerde dış kale duvarının alt katmanındaki bazalt taşların yerinden oynadığı ve gövde kısmında geniş yarıkların oluştuğu net bir şekilde görülüyor.

Vatandaşlar tedirgin: Facianın habercisi
Cam terasın sunduğu güzel manzara keyfi, hemen yanı başındaki bu bakımsızlık ve çökme tehlikesi nedeniyle gölgeleniyor. Durumu endişeyle izleyen vatandaşlar, özellikle alt kısımdaki taşların kendini bırakmasının duvarın bütünlüğünü bozduğunu ifade ediyor. Ziyaretçiler, olası bir toprak kayması veya taş düşmesi yaşanmadan önce yetkililerin acil önlem almasını bekliyor.
Acil restore çağrısı
UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'nde yer alan Diyarbakır Surları'nın bir parçası olan bu yapının bakımsız görüntüsü tepki çekiyor. Bölge sakinleri ve tarih meraklıları, sadece güvenlik şeritleriyle önlem alınmasının yeterli olmayacağını, bu önemli tarihi yapının aslına uygun şekilde ivedilikle restore edilerek kurtarılması gerektiğini vurguluyor.

Bölgedeki hareketliliğin yoğun olduğu göz önünde bulundurularak, Fiskaya bölgesindeki bu riskli alanın bir an önce incelemeye alınması ve kapsamlı bir müdahale planının hayata geçirilmesi bekleniyor

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.