Diyarbakır Dicle Üniversitesi’nde neler oluyor? Yönetimde derin sessizlik

Diyarbakır Dicle Üniversitesi’nde neler oluyor? Yönetimde derin sessizlik
Dicle Üniversitesi’nin Havuzbaşı Sosyal Tesisleri için yapıldığı iddia edilen 17 milyon liralık onarım harcaması ve ihale süreçlerine ilişkin iddialar, kurumun yatırım önceliklerini tartışmaya açtı.

Dicle Üniversitesi bünyesindeki Kalp Hastanesi’nin fiziki imkânsızlıklarla mücadele ettiği bir dönemde sosyal tesislere yüksek bütçe ayrıldığı yönündeki iddiaların ardından, rektörlük yönetimine şeffaflık ve belge açıklama çağrıları yapılıyor. İddiaların üzerinden günler geçmesine rağmen üniversite yönetiminden kamuoyunu ikna edecek resmi bir açıklama gelmemesi dikkat çekti.

dicle-universitesi-kalp-hastanesi.jpg

Yaz bitiminde havuz yapılması tartışılıyor

Tartışmaların merkezinde, kamu kaynaklarının kullanımında gözetilen öncelik sırası yer alıyor. Bir yanda yaz sezonunun sona ermesiyle yeniden kapanan sosyal tesisler için harcandığı ileri sürülen milyonlarca lira; diğer yanda ise girişinden katlarına kadar fiziki koşullarının yetersiz olduğu belirtilen üniversite hastaneleri bünyesindeki sağlık kuruluşları bulunuyor.

Eleştiriler, kamu yönetiminin yatırım kararlarını alırken öğrenci ve hasta ihtiyaçları yerine sosyal tesislere öncelik vermesi noktasında yoğunlaşıyor.

dicle-universitesi-havuzbasi-tesisleri.jpg

Cevap bekleyen sorular

Kamuoyuna yansıyan iddialar doğrultusunda üniversite yönetimine sosyal tesis onarımlarında ve ilgili sözleşmelerde neden pazarlık usulünün tercih edildiği sorusu ile Tesis onarımına harcandığı öne sürülen 17 milyon liralık bütçenin detaylı dökümü ve belgelerinin kamuoyu ile paylaşılması isteniyor.

Şeffaflık ve belgelere dayalı açıklamaların şart olduğunu belirten kamuoyu, spekülasyonları bitirip kurumların saygınlığını korumanın tek yolunun bu adımlardan geçtiğini ifade ediyor.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.