Diyarbakır ABA Otizm Merkezi, Otizmde Bilimsel Müdahale Birliği’nin gözdesi oldu

Diyarbakır ABA Otizm Merkezi, Otizmde Bilimsel Müdahale Birliği’nin gözdesi oldu
Otizm alanında dünyaca söz sahibi olan Otizm Bilimsel Müdahale Birliği yayınladığı makalesinde Türkiye’deki BBA ve ABA otizm ile ilgili övgü ile söz etti.

Türkiye’de hızla trendi artan BBA ve ABA otizm, alanında gerçekleştirdikleri ataklarla kamuoyunun dikkatini çekerken, makalelerde yer almaya başladı. BBA Akademi Özel Eğitim Uzmanı Prof. Dr. Binyamin Birkan, dünya çapında yapılan araştırmada Türkiye’den seçilmiş olmalarından duydukları mutluluğu dile getirdi.

Birkan, “Geçtiğimiz aralık ayında Otizmde Bilimsel Müdahale Birliği çok önemli bir makale yayınladı. Bu makalede dünya genelinde özellikle Avrupa, Amerika ve Asya’da yüksek kalitede özel eğitim hizmeti sunan kurumların sistemi ve yıllık değerlendirme sonuçları paylaşıldı. Biz Türkiye’den BBA otizm olarak bu makalede yer aldık. Onun için de çok gurur duyuyoruz. Bu makalede yüksek kalitede özel eğitim hizmeti sunan kurumların şu özellikler açısından değerlendirilmeleri yapılmış; bunların başında personel yetiştirme geliyor. Bu kurumlarda iyi düzeyde personel yetiştiriliyor ve personelin de yeterlilikleri sürekli olarak gözden geçiriliyor. İkinci özellik ise aile katılımıdır. Özel eğitim hizmetlerine ailenin katılması. Üçüncüsü ise burada bilimsel kanıt olan uygulamaların yer alması ve bunları profesyonelce uygulanmasıdır” dedi.

otizm-dd.jpg
ABA Otizmle tecrübelerini paylaştıktan ötürü gurur duyduklarını ifade eden Birkan, “BBA Otizm olarak bizi gururlandıran bir diğer konu ise tüm bu tecrübeyi, bilgiyi farklı kurumlarla paylaşıyor olmamızdır. Özellikle Diyarbakır ABA Otizm Merkezi’yle bu tecrübeyi paylaşıyor olmaktan büyük gurur duyuyoruz” diye konuştu.


ABA tekniğinin çocuklarda büyük etki oluşturduğunu söyleyen Hacıbaba Pastaneleri Yönetim Kurulu Başkanı ve ABA Otizm Eğitim Merkezinin Kurucusu Yılmaz Elaldı ise, “4 yıldır otizmli çocuklara hizmet veriyoruz. Bizim kuruluş amacımız; otizm eğitiminin bölgemizde olmamasıyla alakalıdır. ABA sistemini 4 yıldır otizmli çocuklara uyguluyoruz. ABA terapisi dünyada kabul görülen bir sistem oldu. O yüzden 4’üncü yılımızda sürekli kendimizi geliştirerekten ilerliyoruz. Çocuklarımızda gördüğümüz etkiler ABA’nın otizme birebir iyi geldiğini kendi gözlerimizle görmüş bulunmaktayız” ifadelerine yer verdi.

otizm-dbakir.jpg

Kaynak:İHLAS HABER AJANSI

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.