35. Ulusal Kimya Kongresi’ne Dicle Üniversitesi ev sahipliği yaptı

35. Ulusal Kimya Kongresi’ne Dicle Üniversitesi ev sahipliği yaptı
Türkiye Kimya Derneği, İnönü Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü ve Dicle Üniversitesi Fen Fakültesi Kimya Bölümü işbirliği ile 35. Ulusal Kimya Kongresi, başladı.

Dicle Üniversitesi 15 Temmuz Kültür ve Kongre Merkezinde yapılan açılış programına Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamuran Eronat, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Aytaç Coşkun, Prof. Dr. M. Siraç Özerdem, Genel Sekreter Doç. Dr. Mustafa Uğurlu Arslan, Türkiye Kimya Derneği Başkanı Prof. Dr. Bahattin Yalçın, dekanlar, akademisyenler ve kimya sektörü çalışanları katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşıyla başlayan tören, Devlet Konservatuvarı öğretim üyelerinin seslendirdiği müzik dinletisi ile devam etti.

Kongre Düzenleme Kurulu Başkanları Prof. Dr. Akın Baysal ve Prof. Dr. İsmail Özdemir kongre sürecine ilişkin bilgi verdi.

Türkiye Kimya Derneği hakkında bilgi veren Türkiye Kimya Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Bahattin Yalçın ise konuşmasında bu yıl 35.si düzenlenen Kimya Kongresi’ne emek veren, katkı sunan kimyacılara teşekkür etti.

Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sezai Asubay ise temel bir bilim alanında böyle ulusal düzeyde büyük bir kongreye Dicle Üniversitesi olarak ev sahipliği yapmaktan gurur duyduklarını söyledi.

Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamuran Eronat da yaptığı konuşmada Fen Bilimleri alanında yapılan araştırmalardan bilgiler verdi.

Rektör Eronat, “Uygulamalı bir bilim olması ve felsefi temelleri sayesinde kimya, bilim dalları içerisinde merkezi bir konuma sahiptir. Kimya gerek kimyagerlerin gerekse kimya mühendislerinin yürüttükleri uygulamaya yönelik AR-GE çalışmalarıyla çeşitli endüstri kolları ile yakından ilişkili olup, kalkınmada tartışılmaz öneme sahip bir bilim dalıdır” diyerek, bilimsel araştırmaların yanı sıra Türk sanayisinin sorunlarının ele alınması, geleceğe yönelik görüş ve önerilerin tartışılmasının da büyük önem arz ettiğini sözlerine ekledi. Rektör Eronat, katılımcıları Diyarbakır ve Dicle Üniversitesinde ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını belirterek, misafirlerin UNESCO Dünya Mirası listesinde yer alan Suriçi, Hevsel Bahçeleri ve zengin tarihi mirası, kültürel çeşitliliği ve doğal güzellikleri ile medeniyetler şehri Diyarbakır’ı gezmelerini tavsiye etti.

Açılış programı plaket takdimi ile sona erdi.

Kimya alanında yeni fikirler ve gelişmelerin tartışılacağı, disiplinler arası ve sektör bileşenlerinin bir araya geleceği kongrede, Analitik Kimya, Anorganik Kimya, Organik Kimya, Fizikokimya Polimer Kimyası, Biyokimya, Kataliz, Çevre Kimyası, İlaç Kimyası, Malzeme Kimyası, Elektrokimya, Endüstriyel Kimya, Tekstil Kimyası, Fotokimya ve Spektroskopi, Hesaplamalı Kimya ve Yeşil Kimya ana başlıkları altında, sözlü ve poster bildirileri bilim insanları tarafından yapılacak.

27 davetli konuşmacının yer alacağı kongrede 163 sözlü ve 326 poster bildirimi yer alacak. Kongre 4 gün boyunca çeşitli oturumlarla devam edecek.

Kaynak:DİCLE ÜNİVERSİTESİ BASIN BİRİMİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.