Diyarbakır Nevroz’unda bin kişi görev alacak

Diyarbakır Nevroz’unda bin kişi görev alacak
Bu yıl yapılacak Nevroz kutlamaları için izin çıkan Diyarbakır'da kutlamalar Bağlar ilçesindeki Nevroz Alanı’nda gerçekleştirilecek. Hazırlıklar...

Bu yıl yapılacak Nevroz kutlamaları için izin çıkan Diyarbakır'da kutlamalar Bağlar ilçesindeki Nevroz Alanı’nda gerçekleştirilecek. Hazırlıklar ile ilgili açıklamalarda bulunan DBP Diyarbakır İl Eş Başkanı Garip Kandemir, kutlamalarda binden fazla kişinin görev alacağını belirterek, Nevroza davet edilmesi düşünülen heyet ve şahsiyetlerle ilgili çalışmaların da son aşamaya geldiğini söyledi.

DİYARBAKIR YENİGÜN -  Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır İl Örgütü’nün organizasyonuyla gerçekleştirilecek 21 Mart Nevroz kutlaması için Bağlar İlçe Seçim Kurulu’na yapılan başvuru geçen hafta kabul edildi. Kutlama Bağlar ilçesinin Bağcılar Mahallesi’nde bulunan Nevroz Alanı’nda gerçekleştirilecek.

Nevroz kutlaması için gerekli izinlerin alınmasından sonra Diyarbakır’da kutlanacak Nevroz ’la ilgili tertip komitesi basın toplantısı düzenledi.

Toplantıda konuşan DBP Diyarbakır İl Eş Başkanı Garip Kandemir, “Bu yılki Nevroz’u Ortadoğu ve bölgemizde savaşın, tecridin, kriz ve kaosun hüküm sürdüğü bir ortamın yanı sıra referandum niteliğindeki 31 Mart yerel seçimleri ile karşılıyoruz. Yaşanan bu tarihi gelişmeler, yüzyıllık zulüm ve inkâr tarihinin ancak direnişle aşılacağı noktasına dayanmıştır. Halklarımızın ortaya koyduğu özgürlük çizgisi; birlikte, eşit ve demokratik yaşam iddiası bu süreçte daha da önem kazanmıştır” dedi.

Kandemir, “Ortak Vatanda Eşit Yurttaşlık”, “Demokratik Çözüm”, “Faşizmin Tüm Uygulamalarına Karşı Mücadele” ile Hakkari milletvekili ve DTK Eş Başkanı Leyla Güven’in öncülüğünde başlayan, Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması için başlatılan açlık grevlerinin halkların esas gündemini oluşturduğunu belirterek “2019 Amed Nevroz ’unu bu gündemlerle karşılıyoruz” şeklinde konuştu.

Bin kişi görev alacak

Diyarbakır Nevroz ’u için binden fazla kişinin görev alacağını belirten Kandemir, tertip komitesinin hazırlık çalışmaları hakkında şu bilgileri verdi: “Halkımızın coşkuyla ve büyük bir kararlılıkla kutlayacağı Özgürlük Bayramının Amed’e yaraşır bir tarzda geçmesi için tüm hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. Bu yılki Nevroz ’un ön çalışmaları ve Nevroz günü için bini aşkın kişi seferber olmuş durumdadır. Bugünün Özgürlük Bayramı coşkusunda geçmesi için tüm ayrıntılar hassasiyetle planlanmaktadır. Yurtiçi ve yurtdışından Amed Nevroz ’una katılmak isteyen veya davet edilmesi düşünülen heyet ve şahsiyetlerle ilgili çalışmamız da son aşamaya gelmiş bulunmaktadır. Yoğun bir ilginin ve katılımın konuklar düzeyinde de gerçekleşeceği görülmektedir.” (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.