Diyanet’ten 'Çocuk cemaate çocuk imam' projesi

Diyanet’ten 'Çocuk cemaate çocuk imam' projesi
Diyanet İşleri Başkanlığı'nın “Çocuk Cemaate Çocuk İmam” isimli projesi kapsamında çocuklara "çocuk imamlar" namaz kıldırıyor.  DİYARBAKIR...

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın “Çocuk Cemaate Çocuk İmam” isimli projesi kapsamında çocuklara "çocuk imamlar" namaz kıldırıyor. 

DİYARBAKIR YENİGÜN- Diyarbakır’da Diyanet tarafından başlatılan proje kapsamında küçük yaştaki çocuklara namazı “çocuk imamlar” kıldırıyor.

Diyarbakır Yenişehir’de ilçe müftülüğü tarafından başlatılan proje ile küçük yaştaki çocuklar ‘imam’ olarak yaşıtlarına namaz kıldırdı. “Çocuk Cemaate Çocuk İmam” adı verilen projenin amacı, “Çocuklara camiyi ve namazı sevdirmek” olarak açıklandı. Proje kapsamında çocuklara imam kıyafeti giydirildi, “çocuk imamlar” diğer çocuklara namaz kıldırdı.

Diyarbakır Yenişehir’de uygulanan projenin hedefinin çocuklara camiyi ve namazı sevdirmek olduğunu söyleyen İlçe Müftüsü Dilmaç, “Çocukları camiye çekmek için Yenişehir Müftülüğü olarak bu konuya özen gösteriyoruz. Çünkü çocuklarımız geleceğimizdir ve geleceğimizin heba olmasına gönlümüz el vermiyor. Bunun için bütün camilerimizde ve kurslarımızda hem kızlarımıza hem erkek çocuklarımıza personelimiz tarafından namazın önemi ile anlamı anlatılmakta ve cemaatle namaz kılarak bu ibadeti onlara sevdirmeye çalışıyoruz” dedi.

Çocuklara namazı öğretirken oyunlar da oynatıldığını anlatan Dilmaç, “Temel olan eğitim. ‘Çocuğuma namaz öğret, Kuran öğret’ diyen vatandaşlarımızın çocuklarına namaz öğretiyoruz” diye konuştu. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.