Demirtaş ve Yüksekdağ'a Kobanê Olaylarından tutuklama kararı

Demirtaş ve Yüksekdağ'a Kobanê Olaylarından tutuklama kararı
DİYARBAKIR YENİGÜN - Halkların Demokratik Partisi (HDP) önceki dönem Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ hakkında Ankara’da...
DİYARBAKIR YENİGÜN - Halkların Demokratik Partisi (HDP) önceki dönem Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ hakkında Ankara’da başlatılan “6-8 Ekim Kobanê Olayları” soruşturmasında yeni gelişme yaşandı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı her iki eşbaşkanın da soruşturmasını yeniden açtı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 6-8 Ekim tarihlerinde yaşananlarla ilgili olarak 2014/46757 sayılı soruşturma dosyasında HDP Eş Genel Başkanları hakkında tutuklama talebiyle 1’inci Sulh Ceza Hakimliği’ne tutuklanma talebiyle sevk edilmesi ardından tutuklu yargılanmasına karar verildi.
Karaman: Oyun açık ve basit: ‘Hamlemizi yapar, işi bitiririz'
Demirtaş’ın avukatı Mahsuni Karaman kararı “AİHM BD kararını etkilemek için Demirtaş’ı kağıt üstünde tahliye ettiler. BD kararını, muhtemelen ‘içerden’ öğrendiler. Ve şimdi de tekrar tutukladılar. Ortada yeni bir soruşturma falan yok. ′” şeklinde yorumladı.
Demirtaş’ın avukatlarından Benan Molu ise, “İHAM duruşmasından iki gün sonra Demirtaş özgürlüğüne kavuşmasın diye yeni oyunlar” diyerek savcılığın bu kararına tepki gösterdi. Demirtaş’ın avukatlarından Ramazan Demir de şunları söyledi: “Selahattin Demirtaş’ı tutuklandığı, 3 yıldır yargılandığı ve geçen hafta tahliye olduğu suçlamadan tekrar tutuklamaya çalışıyorlar. Mahsup kararının verildiği ve tahliyesi önünde hiçbir engelin kalmadığı bugün. AİHM duruşmasından da iki gün sonra.” (HABER MERKEZİ)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.