Beyaz perdede haftanın filmleri

Beyaz perdede haftanın filmleri
Sinemalarda bu hafta biri yerli 7 yeni film vizyona girdi. Bu filmler arasında en dikkat çeken yapım ise, yönetmenliğini Lee Chang-dong'un üstlendiği “Şüphe". DİYARBAKIR...

Sinemalarda bu hafta biri yerli 7 yeni film vizyona girdi. Bu filmler arasında en dikkat çeken yapım ise, yönetmenliğini Lee Chang-dong'un üstlendiği “Şüphe".

DİYARBAKIR - Sinemalarda bu hafta 7 yeni film sinemaseverlerin beğenisine sunuldu. Drama, korku, animasyon, bilim kurgu türünde olan filmler arasında Güney Kore yapımı drama filmi olan “Şüphe" en dikkat çeken eserler arasında. Yönetmenliğini Lee Chang-dong'un yaptığı film, yarı zamanlı kurye olarak çalışan yazar Jongsu'nun komşusu ile ilişkisini konu alıyor. İlk gösterimi 2018 Cannes Film Festivali'nin ana yarışma bölümünde yapılan filmin başrollerinde; Yoo Ah-in, Steven Yeun ve Jeon Jong-seo yer alıyor.

Şüphe

Ara sıra yazarlıkla uğraşan Jongsu aynı zamanda yarı zamanlı kuryelik yapmaktadır. Bir gün bir paket teslimatına giden Jongsu bu sırda eski komşusu Haemi’yle karşılaşır. İkisi arasında kısa zamanda bir çekim oluşsa da Haemi’nin hayallerindeki Afrika seyahatine çıkması gerekmektedir. Genç kadın seyahate çıkmadan önce Jongsu’dan bir ricada bulunur. Haemi, ülke dışında olduğu zaman zarfında Jongsu’dan kedisine göz kulak olmasını talep eder. Jongsu, bu vesile ile aralarındaki iletişiminin kopmayacağını düşünerek genç kadının ricasını kabul eder. Ne var ki Haemi’nin geziden Ben adında gizemli bir adamla dönmesi, Jongsu başta olmak üzere herkesin hayatını kökünden değiştirir.

Creed II: Efsane Yükseliyor

2015 yapımı Creed: Efsanenin Doğuşu'nun devam halkasıdır. Hayat genç boksör Adonis Creed için denge sağlama mücadelesi haline gelmiştir. Bir sonraki büyük dövüşü için aldığı eğitim ve kişisel yükümlülüklerinin arasında denge sağlamaya çalışan Adonis, çok yakında ailesinin geçmişiyle bağları olan bir rakiple karşı karşıya gelecektir. Rocky ve Adonis ortak miraslarıyla yüzleşecek, savaşmaya değecek olan şeyleri sorgulayacak ve hiçbir şeyin ailenden daha önemli olmadığını keşfedeceklerdir.

Dalavere

Dalavere, çalınan arabalarını bulmak için zorlu bir maceranın içerisine sürüklenen Baybars ve Münir’in hikayesini konu ediyor. Baybars, yaşamını kurnazlıklarla sürdüren genç bir adamdır. Eniştesi Münir ile birlikte Zeytinburnu’nda araç kiralama şirketi işletmektedir. Bir gün Münir’in arabasının çalınması ikisinin de hayatının değişmesine neden olur. Çalınan arabayı bulmaya çalışan ikili, hırsızların peşinden İstanbul’dan Bodrum’a sürüklenir. Hırsızlara büyük bir ders vermek isteyen Baybars ve Münir, bu sırada hiç farkında olmadan iki mafya grubu arasında gerçekleştirilen bir değiş tokuşun arasında kalır. Başlarına gelenler bununla da sınırlı değildir. Mafyaya bulaştıklarının farkına vardıklarında otelde de birçok yanlışlığın yaşanmasına neden olurlar. Başlarındaki beladan kurtulmaya çalışan Baybars ve eniştesi Münir, uzun süredir emniyetin peşinde olduğu, ellerinde yıkıcı silahlar bulunan iki mafya grubuna karşı zorlu bir mücadeleye girişir.

Lanetli Sular

Genç bir kadın olan Sara, şehir dışında bulunan bir arkadaşını ziyaret etmeye karar verir. Güzel bir tatil yapma hayali ile yola koyulan Sara, arkadaşının yanına gittiğinde başlarda her şey yolundadır. Kaldığı yerde havuz başında verilen partiye katılan genç kadın, gruptan birisinin kendisine yaptığı uyarıdan oldukça tedirgin olur. Adam, Sara’ya oradan derhal ayrılmasını söylemiştir. Kendisine söylenenleri unutup keyifli vakit geçirmeye çalışan Sara, yüzme havuzunda bir yaratık tarafından saldırıya uğrar. Grup yaşananlara bir türlü anlam veremez. Olanlara inanmak istemeseler de bir süre sonra suyla temas eden herkesin tehlikede olduğunu anlarlar. Sara, derinlerde gizlenen mistik yaratıktan kurtulabilmek için onunla yüzleşmek zorunda kalır.

Ralph ve İnternet

2012 yapımı “Oyunbozan Ralph”in devam halkası olan Ralph ve İnternet filminde Ralph bir kez daha kurtarma görevine soyunuyor. Oyun alanının Turbo’nun intikamından kurtarılmasından altı yıl sonra Sugar Rush oyunu yeni bir tehlike altındadır. Oyun bozulmuş ve yeniden çalışması için bir parçaya ihtiyaç vardır. Eski düşman-yeni arkadaşlar olan Ralph ve Vanellope oyunu kurtarmak için Litwak'in Oyun Salonu’na internet aracılığıyla girmek zorunda kalır. İkili, internette yollarını bulmak için internet sakinlerine güvenmektedir. Bu sakinlerin arasında popüler "BuzzTube" sitesinin baş algoritması, kalbi ve ruhu olan Yesss adlı web sitesi girişimcisi de vardır. Ralph ve Vanellope gerekli olan parçayı bulup oyunu kurtarmayı başarabilecek midir?

Replikalar

Başarılı nörobilimci William Foster, işine ve ailesine tutkuyla bağlı olan bir kişidir. Emeklerinin karşılığını almak için uğraşan bilim insanı büyük bir proje üzerinde çalışmaktadır. Bir insan zihnini başarılı bir şekilde bilgisayara aktarabilmenin eşiğindeki adamın dünyası, ailesinin hayatını kaybettiği bir trafik kazası ile altüst olur. Onları diriltmek için çaresizce uğraşan Foster, ailesinin klonlarını yaratmak için meslektaşı Ed Whittle ile çalışmaya başlar. Ancak kaybettiği 4 kişilik ailesinden yalnızca 3 kişiyi geri getirebilme şansı olduğunu anladığında büyük bir karar vermek zorunda kalacaktır...

Robin Hood

Filmde, Robin Hood'un Haçlı Seferleri'nden dönüşünün sonrası ele alınıyor. Robin Hood, dönüşüyle birlikte yolsuzluk ve kötülük dolu bir Sherwood Ormanı ile karşı karşıya kalır. Robin Hood bir yandan yerel halkın ekonomik sıkıntılarına yardım ederken, bir yandan da Nottingham Şerifi'nin yolsuzluklarıyla savaşır. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.