Siirt Üniversitesi’nde neler oluyor?

Siirt Üniversitesi’nde neler oluyor?
Siirt Gazeteciler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, gazeteci Turhan Koyuncu hakkında Siirt Üniversitesi tarafından 15 bin liralık manevi tazminat davası açıldığını açıkladı. Açıklamada, “Bu durum, üniversitenin eleştirilere ve kamuoyunun bilgilendirilmesine karşı olumsuz bir tutum sergilediğini açıkça göstermektedir” ifadelerine yer verildi.

YENİGÜN HABER – Siirt Üniversitesi, gazeteci Turhan Koyuncu hakkında 15 bin liralık tazminat davası açtı. Siirt Gazeteciler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Turhan Koyuncu’nun yapılan yanlışlar hakkında paylaşımda bulununca, üniversite tarafından dava edilerek sindirilmeye çalışıldığını dile getirdi.

Siirt Gazeteciler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Atilla Durak tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Basın Mensupları ve Kamuoyunun Dikkatine

Siirt Üniversitesi, derneğimiz üyesi gazeteci Turhan Koyuncu hakkında 15 bin liralık manevi tazminat davası açmıştır. Bu durum, üniversitenin eleştirilere ve kamuoyunun bilgilendirilmesine karşı olumsuz bir tutum sergilediğini açıkça göstermektedir. Kamu kurumları, devletin verdiği görev ve sorumlulukları yerine getirmek, kamu zararının oluşmasını önleyerek kamuoyu vicdanını rahatlamakla yükümlüdür.

“ÜNİVERSİTE KAMU SORUMLULUKLARINI YERİNE GETİRMİYOR”

Son yıllarda, Siirt Üniversitesi Döner Sermaye İşletmesi başta olmak üzere birçok birimle ilgili ortaya atılan usulsüzlük, sahte imza ve yolsuzluk iddiaları kamuoyunu ciddi anlamda rahatsız etmektedir. Üniversite yönetimi, bu konularda herhangi bir açıklama yapmaktan kaçınmış, uyarıları dikkate almamış ve yanlışlıkların gün yüzüne çıkmasıyla birlikte rektör adına sahte imza attığı iddia edilen işletme müdürü olan öğretim üyesi doçent doktor M.D. ve bir memur hakkında soruşturma başlatmış ve onları görevden uzaklaştırmıştır. Üniversite yönetimi, bu eleştirileri dikkate almamakla ve denetim görevini yerine getirmemekle usulsüzlüklere ortak olmuştur.

Döner sermaye işletmesi tarafından işletilen kantinlerde fiş kullanılmaması, resmi fiyatların üzerinde satış yapılması gibi usulsüzlük iddiaları, Siirt Üniversitesi yönetiminin kamu sorumluluklarını yerine getirmediğini göstermektedir.

YÖNETİM ZAAFİYETİ VURGUSU

Siirt'in mülki idare amirleri, siyasetçileri, basını ve kamuoyunun yoğun çabasıyla 2018'de kurulan Siirt Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlığının hâlen rektör tarafından vekaletle yürütülmesi ve bu fakültenin morfoloji binasının bazı gerekçelerle 2021'den bu yana 6 kez ihaleye çıkmasına rağmen ihale edilememesi ve en son Vali Kemal Kızılkaya'nın devreye girmesiyle 7. ihalede sonuç kazanması, üniversitenin yönetim zafiyetini de gözler önüne sermektedir.

Siirt Üniversitesi, ekonomik durumu bahane ederek kamu yatırımlarını aksatmakta, kentteki bazı esnafın alacaklı olduğu iddiaları karşısında sessiz kalmakta ve kamu sorumluluğunu yerine getirmemektedir. Üniversite yönetimi, devletin verdiği görev ve sorumlulukları layıkıyla yerine getirmemekte ve üniversitenin geri kalmasına neden olmaktadır.

GAZETECİ ARKADAŞIMIZ SİNDİRİLMEYE ÇALIŞILIYOR

Bu durumu birçok medya kuruluşu gündeme getirmiştir. Dernek üyemiz Turhan Koyuncu da yapılan yanlışlar hakkında paylaşımda bulununca, üniversite tarafından dava edilerek sindirilmeye çalışılmıştır.

Basının denetim görevi vardır ve bu denetim, kamuoyu adına yapılmaktadır. Siirt Üniversitesi, usulsüzlükler ve yolsuzluklar hakkında sessiz kalmayı tercih ederken, bu konuda ses çıkaran gazetecilere karşı tutumu ile haklı bir duruma gelmeyecektir.

Gazeteci meslektaşımıza karşı üniversitenin yaklaşımını kınıyor, meslektaşımızın yanında olduğumuzu belirtiyor ve iddialarla ilgili müfettiş görevlendirilmesini talep ediyoruz. Saygılarımızla”

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.