WHO: İyileşen Covid-19 hastası tekrar virüse yakalanabilir

WHO: İyileşen Covid-19 hastası tekrar virüse yakalanabilir
DİYARBAKIR YENİGÜN - Dünya Sağlık Örgütü (WHO), Coronavirus'e yakalanıp iyileşen hastaların antikor geliştiği ve bu hastaların bir daha virüse yakalanmayacağına...

DİYARBAKIR YENİGÜN - Dünya Sağlık Örgütü (WHO), Coronavirus'e yakalanıp iyileşen hastaların antikor geliştiği ve bu hastaların bir daha virüse yakalanmayacağına dair bir kanıtın olmadığını belirtti.

WHO yaptığı açıklamada, bazı ülkelerin Coronavirus hastalığından iyileşen insanlara "bağışıklık pasaportu" veya "risksiz sertifikası" verme kararına karşı uyarıda bulunuldu. Böyle bir uygulamanın salgının yayılma riskini artırabileceğine dikkat çekildi.

Virüse yakalanıp iyileşen ve antikorları olan kişilerin ikinci bir enfeksiyondan korunduğuna dair bir kanıtın olmadığı belirtilen açıklamada, "Pandeminin bu aşamasında, bir 'bağışıklık pasaportu' veya 'risksiz sertifikanın' doğruluğunu garanti etmek için antikor aracılı bağışıklığın etkinliği hakkında yeterli kanıt yoktur" ifadesi kullanıldı.

Güney Amerika ülkesi Şili, Coronavirus'e yakalanıp iyileşen kişilere "bağışıklık pasaportu" verileceğini, böylelikle bu pasaportu olanların işlerine geri dönmesini sağlayacağını duyurmuştu. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.